Bejegyzés kép

A kutató és elemző szervezet azt írja, hogy a baloldali kutatócégekhez sorolt Medián, akarva-akaratlan, elismerte legfrissebb publikációjában, hogy a 30 év alatti fiatalok körében a baloldali közös lista kb. 240 ezer szavazó elfordulást hozta az ellenzéktől. A Medián ugyanis azt mutatta ki, hogy a 30 év alattiak körében a Fidesz 22 százalékon áll, s „a Kétfarkú Kutya Párt beérte, a Jobbik és a Momentum pedig meg is előzte„.

Ezek alapján a Jobbik és a Momentum – a Medián szerint – legalább 23-23 százalékon állnak a fiatalok körében, a DK, MSZP és az LMP számára pedig így maximum összesen 10 százalékos támogatottság marad. Mindez a baloldali közös lista pártjainak 56 százalékos támogatottságát jelenti, míg a Medián a baloldal közös listájánál csak 41 százalékos szimpátiát mért.

ezek alapján a Gyurcsánnyal való összefogás – a medián szerint – 15 százalékpontos csökkenést hozott a baloldalnak,s ez 240 ezer fiatalnak feleltethető meg… Ezek szerint „Gyurcsány Feri” inkább taszítja, mint vonza a fiatalokat – írja az intézet.

A cikk a magyarhirlap.hu-n olvasható.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210119-a-gyurcsannyal-valo-osszefogas-15-szazalekpontos-csokkenest-hozott-a-baloldalnak?

 

Következő
Ha csak a brüsszeli beszerzésre számítunk, akkor nem lehet feloldani a korlátozásokat és a kijárási tilalmat