Bejegyzés kép

Gyurcsányék ahogy a múltban, most is hazudoznak.  A DK szerint kormány nem képes elegendő vakcinát eljuttatni az idősotthonokba. Ez azonban szemenszedett hazugság.

Megkérem ezért a Gyurcsány-pártot, hogy fejezze be a hazudozást, a hírgyártást és zavarkeltést, mert ezzel a járvány elleni védekezést akadályozza. A védőoltás nem politikai kérdés, hanem a járvány megfékezésének leghatékonyabb eszköze.

A védőoltás gyorsaságát az egészségügyi dolgozók körében és az idősotthonokban is jelenleg egyedül a Brüsszel által szervezett vakcinaszállítmányok befolyásolják.

Eddig több mint 80 idősotthonban történt védőoltás, többek között a tömeges fertőzéssel és halálesettel terhelt Pesti úti és más fővárosi idősotthonokban, amelyeket a baloldali fővárosi vezetés és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes magára hagyott a járvány kellős közepén.

A vakcina nem politikai kérdés, a vakcinával életeket lehet menteni.

Magyarországon az oltás önkéntes, az emberek maguk döntenek arról, hogy beoltatják-e magukat. Már közel 1,7 millióan regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu honlapon illetve a nyugdíjasok levélben is kérhetik az oltást.

Magyarország már eddig is 19,7 millió adag oltóanyagot kötött le több gyártónál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac)  több tíz milliárd forint értékben.  Ebből csak Pfizer és a Moderna kapott európai engedélyt eddig.  A kormány ezeken túl izraeli, kínai és orosz vakcinafejlesztőkkel is tárgyal, hogy lehetőleg minél több vakcina legyen elérhető hazánkban.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselő

Következő
A Gyurcsánnyal való összefogás 15 százalékpontos csökkenést hozott a baloldalnak