Bejegyzés kép

Csúcsokat dönt a migráció: szeptember 24-én 750 embert fogtak el a magyar határ illegális átlépése miatt. Ez az idei csúcs. A rendőrség honlapján közölt adatok szerint az év 37. hetében a heti rekord is megdőlt: több, mint négyezren próbáltak átjutni a határkerítésen. Az adatok jól mutatják, hogy augusztusban megugrott az illegális bevándorlók száma.

 

Pénteken 750 embert fogtak el a magyar határ illegális átlépése miatt. Ez idén csúcsnak számít – emelte ki a hétvégén a szeptember 24-i adatot Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma este adásában. Bakondi György elmondta:

az idén elfogott illegális migránsok száma már elérte a 80 ezret,

továbbá csaknem 780 embercsempészt fogtak el. Mindkét szám jóval alacsonyabb volt tavaly ilyenkor. 2015-ben, addig és azóta sem tapasztalt illegális migrációs nyomás volt – emlékeztetett, hozzátéve: akkor nem volt ritka, hogy három–négyezer embert fogtak el naponta.

A hirado.hu a rendőrség honlapjának adatai alapján vizsgálta meg a magyar határon tapasztalható illegális migráció alakulását.

Ebből kitűnik, hogy augusztusban „szintet lépett” a határkerítésnél próbálkozók száma: a 31. héten (augusztus 2–8.) lépte át először jelentősen február óta a kétezret az egy hét alatt azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akik megkísérelték a bejutást az országba.

Idén a 8. héten (február 22–28.) a határnál intézkedés alá vont 2586 illegális migráns jelentette a heti csúcsot, aztán augusztusig szinte kivétel nélkül kétezer alatt maradt ez a mutató (júniusban egyszer kicsivel lépte át ez a szintet).

Augusztus óta pedig szinte folyamatosan dőlnek meg az újabb és újabb rekordok,

a 33. héten (augusztus 16–22.) a háromezret, szeptember közepén a négyezret is átlépte ez a szám. Az alábbi grafikonokból látszik, hogy az emelkedés üteme akkor is folyamatos, ha voltak ebben visszaesések.

Ha megvizsgáljuk a nyári hónapokat és a szeptembert, még szembetűnőbb az emelkedés üteme: júniusban és júliusban körülbelül hat–hétezren akartak átjutni a határkerítésen, augusztusban már több, mint tizenegyezren, szeptemberben pedig mindössze húsz nap alatt közel ugyanennyien próbálkoztak.

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/belfold/cikk/2021/09/28/hetrol-hetre-tobb-migrans-akar-magyarorszagra-jutni-grafikon

Következő
Újabb elismerés a magyar gazdaságpolitikának