Bejegyzés kép

A február 1-jén életbe lépő élelmiszerárstoppal különösen a gyerekes családoknak és az idős embereknek akar segítséget nyújtani a kormány – mondta vasárnap Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalára feltett videóüzenetében.

Keddtől hét alapvető élelmiszer – a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a csirke far-hát, valamint a 2,8 százalékos UHT-tej – ára csökken a tavaly október közepén tapasztalt szintre – tette hozzá.

A miniszter kijelentette:a kormány célja az, hogy megvédje a magyar lakosságot a járvány és az elszabadult energiaárak miatt hazánkba is begyűrűző élelmiszerár-emelkedéstől.

Nagy István szerint a nagy mennyiségben fogyó élelmiszerek árának mérséklésével a lakosság havonta több ezer forintot takaríthat meg.

Az agrárminiszter arról is beszélt a videóban, hogya fogyasztóvédelmi hatóság folyamatosan ellenőrizni fogja az élelmiszerüzleteket, ahol a bejáratnál tájékoztatók is jelzik az árstop életbelépését.

Borítókép: Nagy István agrárminiszter az Agrár-Széchenyi-kártya program eredményeiről és jövőbeli céljairól tartott sajtótájékoztatón a Agrárminisztériumban 2021. február 9-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A cikk a magyarnemzet.hu-n olvasható.

https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2022/01/a-csaladokat-es-az-idoseket-segiti-a-kormany-az-elelmiszerarstoppal

Következő
Orbán Viktor: A baloldal úgy akar hatalmat szerezni, hogy közben az ország egésze ellen tesz