Bejegyzés kép

Magyarország a bevándorlással szemben a gyermeket nevelő családok célzott támogatásában látja a jövőt. Ahhoz, hogy a családok biztonságban érezzék magukat, hosszú éveken keresztül van szükség kiszámítható családtámogatási szisztémára. Ezért indítottuk el a Családvédelmi Akciótervet. Azt szeretnénk elérni, hogy a gyermekvállalás ne hátrányt, hanem előnyt jelentsen a családok számára.

2010 óta közel két és félszeresére emeltük a családok támogatását, amely arányaiban, egész Európában az egyik legmagasabb. A családvédelmi akciótervnek köszönhetően a második gyermek születése esetén 1 millió, a harmadik gyerek születésekor 4 millió forint jelzálog-elengedést kapnak a családok. 10 milliós babaváró támogatást kaphatnak a fiatal házasok. 2020 nyarán már a százezret is átlépte a babaváró támogatást igénylő párok száma. Mindemellett autóvásárlási támogatást igényelhetnek a nagycsaládosok.

A járvány ellenére folytatjuk, sőt bővítjük az évekkel ezelőtt megkezdett családtámogatási programot. A jövő évi költségvetésben az idei évhez képest 81 milliárd forinttal többet tudunk biztosítani családtámogatásokra. Jövő júliustól emelkedik majd a csed összege, így aki gyereket vállal, a szülést követő fél évben még többet is keres majd, mint amikor még munkában volt. Emellett tovább nő a gyermekétkeztetésre szánt támogatás értéke. A 2020/2021-es tanévtől pedig teljes körűvé vált az ingyenes tankönyvellátás. A fentiek mellett 2020 őszétől újabb intézkedésekkel, így 5 százalékos lakásáfával ösztönözzük az otthonteremtést. Ezek az intézkedések több ezer családot érintenek Kaposváron és a Zselicben egyaránt

A magyar kormány továbbra is kiáll a megkezdett családpolitika mellett, mert az az évek során bizonyította, hogy működik: több házasság, kevesebb válás és javuló gyermekvállalási hajlandóság. Az is kiemelt célunk, hogy a magyar családok jövedelmi helyzetét a járvány ellenére is javítani tudjuk.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Itt vannak a részletek! Minden, amit az otthonfelújítási programról tudni kell