Bejegyzés kép

Minden rekordod megdöntött a gazdaságnövekedés az elmúlt negyedévben. Orbán Viktor azt mondta, száguld a gazdaság ezért lehet majd nyugdíjprémiumot fizetni. A miniszterelnök szerint a prémium mértéke a gazdasági növekedéstől függ, jelenleg 50-56 ezer forintos egyszeri kifizetést lát valószínűnek, de az összeg akár ennél jóval magasabb is lehet – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

 

 

Ezek alapján – a szakértő szerint – jó előjelekkel várhatjuk az idei évi GDP-növekedést.

A gazdasági sikerek több tényezőnek is köszönhetőek, részben annak, hogy a magyar gazdaságot a válság jó állapotában érte, másrészt úgy tűnik, hogy a kormányzat gazdaságvédelmi intézkedései lassan beérnek, harmadrészt pedig sikerült a járványt is jól kezelni: gyorsabban tudtunk oltani, mint más országok, és ennek következtében egy, másfél hónappal sikerült hamarabb újraindítani a gazdaságot – tette hozzá Szakáli István Lóránd.

Így tehát a jelenlegi adatokból kiindulva – a közgazdász szerint – nagy valószínűséggel meglesz az 5,5 százalékos GDP-növekedés, ami a családosoknak egy teljes évi SZJA-visszatérítést jelent.

A növekedés a nyugdíjasok számára is kedvező, hiszen komoly nyugdíjprémiumra számíthatnak. A nyugdíjprémium logikája: hogyha jól teljesít egy adott évben a gazdaság, abból ne csak a dolgozórétegek részesüljenek, hanem a nyugdíjasok is – mondta a közgazdász.

Majd hozzátette: ha egy 80 ezer forintos nyugdíjjal számolunk, és azt nézzük, hogy 6 százalékos gazdasági növekedést jósol a kormány az idei évre, akkor ez egy 50 ezer forintos, egyszeri nyugdíjprémiumot jelent.

Ehhez jön még a 13. havi nyugdíj visszaépítésének következő lépcsőfoka, ami azt jelenti, hogy januárban majd kétheti nyugdíjat kapnak pluszban az idősek.

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2021/08/25/a-gdp-novekedes-a-csaladosok-es-a-nyugdijasok-szamara-is-kedvezo-lesz

Következő
Támogatott tanévkezdés