Bejegyzés kép

A koronavírus lefolyásában az is közrejátszhat, milyen a beteg vércsoportja.

Júniusban jelentek meg először széles körben tudományos hírek arról, hogy a vércsoportnak is szerepe lehet abban, hogy ki mekkora eséllyel kapja el a koronavírust, és ha már elkapta, milyen lefolyása lehet a betegségnek. Az első hírek arról szóltak, hogy a 0-ás vércsoport kifejezett előny, míg az A-s vércsoport inkább hátrány lehet a betegséggel szembeni harc szempontjából.

Azóta a különböző országokban végzett kutatásokból kiderül, hogy mely vércsoportú emberek vannak legjobban kitéve a koronavírusnak. Minden kutatás ugyanarra a következtetésre jutott. A legjobb a 0-s vércsoportúak helyzete, ugyanis nekik a legkisebb az esélyük a fertőzésre. Ha mégis elkapják, náluk a betegség is enyhébb lefolyású lehet – írja a Life.hu.

A legjobban az A-s vércsoportúak vannak kitéve a koronavírusnak – emeli ki a Budai Egészségközpont – Útikalauz Anatómiába című egészségügyi szakblog.

Az Rh-negatív vércsoportba tartozó embereknek 12 százalékkal kisebb az esélyük a Covid19 fertőzésre, így vírusszempontból ez is egy jó vércsoport.

A cikk a sonline.hu-n olvasható.

https://www.sonline.hu/nemzetkozi-bulvar-celeb/a-vercsoport-is-befolyasolja-mennyire-konnyen-kapja-el-a-koronavirust

Következő
Bánki Erik a PS-nek: Ha betartjuk a szabályokat, húsvétkor visszatérhetünk a normális életünkhöz