Bejegyzés kép

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján az országos kórház-főigazgató, aki óriási eredménynek nevezte. Azt jelenti, hogy összesen 104.500 egészségügyi dolgozó aláírta az új szerződését.

Jenei Zoltán azt mondta, hogy több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a nagy része elfogadta az új szerződését. AZ ARÁNY AKÁR MÉG 96 SZÁZALÉKIG IS FELMEHET – VÉLEKEDETT. 

Az országos kórház-főigazgató hangsúlyozta: ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is.

Nyilatkozni vasárnapig kellett, az új törvény szerinti foglalkoztatás hétfőn kezdődött – közölte Jenei Zoltán.

Kiemelte, hogy a tárgyalásokon sok kérdés, aggály fogalmazódott meg. Ezeket folyamatosan gyűjtik, egyeztetve a kórházi vezetőkkel. Nyitottak gondolkodni arról, hogy a következő időszakban miként tudnak még többet tenni a minőség javításáért.

AZ ORSZÁGOS KÓRHÁZ-FŐIGAZGATÓ AZT MONDTA, TISZTELI AZON EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKAT, AKIK EBBEN A NEHÉZ IDŐSZAKBAN IS VÁLLALTÁK, HOGY MARADNAK AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN. 

„Teljes garanciát lehet adni” arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás – jelentette ki Jenei Zoltán. Megjegyezte, hogy vannak olyan kisebb városi kórházak, amelyekben egy-egy területen nagyobb létszámban nem írták alá az új szerződést, ezeken a helyeken átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket.

A cikk az origo.hu-n olvasható.

https://www.origo.hu/itthon/20210302-az-uj-szerzodeset-az-egeszsegugyi-dolgozok-tobb-mint-95-szazaleka.html

Következő
Titokban követik a magyar példát