Bejegyzés kép

Az ellenzéki képviselők nem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

Azzal, hogy nem szavazták meg a veszélyhelyzetet, nyugodtan bevallhatják a saját szavazóiknak is, hogy ha rajtuk múlna, nem lenne ágazati bértámogatás.  A nem szavazatuk a hitelmoratórium eltörlését is jelenti, az adó- és járulékcsökkentés eltörlését, a bérleti díj elengedésének megszüntetését. Eltörölnék a háziorvosi béremeléseket, az otthonfelújítási támogatást, de megszűnne a védekezés valamennyi szabálya is.

Jellemző, hogy amikor leginkább szükség lenne az összefogásra, ők megpróbálnak bizalmatlanságot kelteni az orvosokkal, virológusokkal szemben, és akadályozni a védekezést és az oltási kampányt.

Érthetetlen az oltásellenes, konzultációellenes kampányuk, továbbá az is, amit a veszélyhelyzet meghosszabbítása kapcsán kommunikálnak.

A baloldal célja, hogy akadályozza a védekezést. Minél tovább tart a járvány, minél több az áldozat, nekik annál jobb. Továbbra is politikai célra használják a járványt, nekik csak egy dolog számít, a hatalom megszerzése. Az emberélet, a járvány elleni védekezés azonban nem lehet politikai kérdés.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselő

Következő
Az Országgyűlés 90 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet