Bejegyzés kép
Hatezerötszáz kaposvári és a Zselicben élő 65 évesnél idősebb somogyinál csörgött az elmúlt hetekben a telefon. Gelencsér Attila országgyűlési képviselő megbízásából keresték fel az időseket, azt tudakolták tőlük, hogy vannak ezekben a nehéz napokban, s miben tudnak nekik segíteni, hogy megkönnyítsék a karácsonyi készülődést.
Az érdeklődés kapcsán a legkülönfélébb kéréseket fogalmazták meg az idősek. Volt, aki azt tudakolta, mikor hozzák a szociális tűzifát, más a falugondnokot szerette volna elérni, és akadt, akinek az esett jól, hogy valakivel tud egy kicsit beszélgetni magánya enyhítésére.

– A 65 év felettiek az a korosztály, akiknek segítenünk kell, mert rengeteget kaptunk tőlük, felépítettek nekünk egy országot – mondta Gelencsér Attila. – A telefonhívások kapcsán száz kisebb kérés érkezett – tette hozzá a képviselő, aki hétfőn több nyugdíjast is meglátogatott Kaposváron és a Zselicben. Néhányan ugyanis azt fogalmazták meg, hogy sem pénzük, sem segítségük nincs a karácsony előtti időszakban. Ezért tartós élelmiszerrel lepte meg őket a képviselő. Liszt, cukor, tészta, étolaj, dió, mák, hogy a bejglihez is legyen alapanyag.

– Ez a fajta liszt a kedvencem – csapta össze tenyerét örömében Bella Józsefné, amikor meglátta a tíz kiló őrleményt. Amikor megtudta, hogy tölteléknek való is van a csomagban, azt is elmesélte hogy ő maga fogja megsütni a karácsonyi finomságot. – Elkészítek én mindent, de nagyon félek a vírustól, és emiatt nem járok boltba, ha nem muszáj. Ha járnék, akkor sem lenne nagyon mit költeni, mert nem sok a nyugdíjam – mondta Magdi néni. – Amikor felhívtak telefonon, kérdezték, hogy vagyok, tudok-e vásárolni az ünnepekre. Bizony azt is elmondtam, hogy én még soha nem kértem senkitől semmit, inkább csak adtam, de most elfogadtam ezt a segítséget – tette hozzá az idős asszony, akinek a negyedik emeletre segítették felvinni a csaknem 15 ezer forint értékű ajándékot. Magdi nénihez hasonló kérést több, mint tízen fogalmaztak meg, akik szintén örülhetnek az ünnepi menü alapanyagainak.

A cikk a sonline.hu-n olvasható.

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/masolat-diot-is-vitt-az-unnepi-bejglihez-a-kepviselo

Következő
Orbán: Ideje lenne pontot tenni Soros György európai ámokfutásának végére