Bejegyzés kép

Az oltásra jelentkezők regisztrációja azért fontos, hogy tudjuk, kik szeretnék majd igénybe venni a vakcinát, de a sorrendet az Operatív Törzs oltási terve határozza meg. Elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg, utána a súlyos állapotban lévők következnek.

Azon dolgozunk, hogy a magyar emberek a lehető leggyorsabban biztonságos vakcinához jussanak, mert ez jelenti az igazi megoldást a járvány okozta kihívásokra

A járvány elleni védekezés és a vakcina nem politikai kérdés, az a feladatunk, hogy minél gyorsabban és minél megbízhatóbb koronavírus elleni oltóanyagot tudjunk felkínálni az embereknek. Ebben nem akadályozhat meg bennünket politikai megfontolás, keleten és nyugaton is tárgyalnunk kell, és a gyógyszergyártó cégek érdekeire sem lehetünk tekintettel.

Magyarországon csak azt a vakcinát lehet használni, amelyet a magyar hatóságok biztonságosnak és hatékonynak tartanak, amelynek a használatára megadják az engedélyt. A vakcináért nagy harc van, mert kevés helyen állítják elő, de mindenhol szükség van rá. Magyarország újabb vakcinaprogramhoz csatlakozott, további két vakcinagyártó társaságnál vettek előjegyzésbe magyar igényeket. Magyarország eddig 50 milliárd forintért foglalt le vakcinakapacitást.

Ingyenes és önkéntes lesz a vakcina beadása, az oltóanyagról pedig a magyar szakemberek hoznak döntést.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a nyugdíjasokat levélben fogja megkeresni, amelyben lesz egy regisztrációs lap és egy válaszboríték, és ezeket minden nyugdíjas térítésmentesen visszaküldheti. A héten pedig működésbe lépett a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap, amelyen bárki előjegyezhet az oltásra.

https://vakcinainfo.gov.hu/

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Sereghajtóból újra éllovas – Matolcsy György írása