Bejegyzés kép

Ünnepélyes keretek között adták ma át a több mint öt hektáros övezetet. A több mint 700 millió forintos beruházás jelentősen segítheti a település fejlődését.

Régi álma valósult meg a kaposmérőieknek. A több mint 5 hektáros ipari parkon 19 telket alakítottak ki, teljes közművel. A több mint 700 millió forintos beruházáshoz 116 millió forint úgynevzett ráemelést kaptak a kormánytól az áremelkedések miatt. A beruházás jelentősen segítheti a település fejlődését.

„A legfontosabb cél a foglalkoztatás, bár abban sokat javult a helyzet a településünkön. Viszont az nagyon fontos lenne, hogy az itt élőknek a jövedelme ne a minimálbér összegéhez közelítsen, hanem versenyképes piaci bérekből éljenek a kaposmérőiek, hiszen ez meghatározza a fogyasztást és a település fejlődését” – fogalmazott az átadón a település polgármestere, Prukner Gábor.

 

ipari park kaposmérő

 

Az ipari park egyik legnagyobb létesítménye egy hűtőház is elkészült. A beruházást végző cég ügyvezetője azt mondta: az eredeti, több éves terveken sokat kellett változtatni.

„Nyilván az áremelkedések, illetve az eltel idő némileg megnehezítette a munkánkat. De szerencsére sikerült megfelelő kereteken belül tartani a kivitelezést, és mindneki örömére határidőre befejeztük a munkát.” – árulta el Dodó Viktor, az Alfa-Invest Kft. ügyvezetője.

Az ipari övezet átadásán a térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila kiemelte: példa értékű Kaposmérő bátorsága, hogy nemcsak közösségi szolgáltatásokat fejleszt, hanem a gazdaságot is.

„Egy önfenntartó településsé tud válni, amely képes a saját működését és fejlődését is finanszírozni a megtermelt helyi adókból. Több ipar, több állás, több bér, jobb boldogulás.” – mondta el az országgyűlési képviselő.

Somogyba az utóbbi években 52 milliárd forint jutott gazdaságfejlesztésre. Kaposmérőn kívül még négy kistelepülés pályázott ilyen forrásra.

A cikk a sonline.hu-n olvasható.

https://kapos.hu/hirek/gazdasag/2021-05-21/elkeszult_a_kaposmeroi_ipari_park.html

Következő
Gelencsér: Több ipar egyenlő több munkahely és magasabb bérek