Bejegyzés kép

A szeptemberi családtámogatási kifizetéseket előrehozza a kormány augusztusra, hogy így segítse a családokat – mondta Novák Katalin kedden Budapesten a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után. A családokért felelős tárca nélküli miniszter közölte, jelenléti oktatásra készülnek szeptembertől.

Magyarországon már 5,7 millió ember felvette az első, és 5,5 millióan a második oltást is, de még mindig sokan nem éltek az oltás lehetőségével, ezért fokozottan arra kért mindenkit Novák Katalin, hogy vegyék fel az oltást, mivel a vírus az oltatlanok számára jelenti a legnagyobb veszélyt. A családokért felelős tárca nélküli miniszter közölte, hogy SZEPTEMBERTŐL JELENLÉTI OKTATÁS LESZ. Oltási akciót szerveznek a köznevelési intézményekben (augusztus 30-31 és szeptember 2-3) a 12 éven felülieknek – tette hozzá. Szerdáig mindenki jelezze az igényét az esetleges oltásra. Kizárólag Pfizerrel oltanak majd.

Négy napon lesznek kampányoltások az iskolákban a tanév elejénFORRÁS: MTI/VASVÁRI TAMÁS

Novák Katalin szólt arról is, hogy a családtámogatások utalását előrehozzák a tanévkezdés miatt. Ez vonatkozik a családi pótlékra, a gyesre és a gyetre. A szeptemberben esedékes támogatásokat előre hozott módon kapják meg a családok – ismertette a miniszter.

A családi bölcsődék növelhetik a férőhelyeik számátFORRÁS: MTI/SOÓS LAJOS

Novák bejelentette, hogy 1000 fővel növelik a családi bölcsődék férőhelyeinek a számát. Így már 8 gyermeket tudnak befogadni a családi bölcsődék az eddigi 7 helyett.

A kormány semmilyen korlátozásara nem készül a koronavírus esetleges negyedik hulláma kapcsán – mondta kérdésre Novák Katalin. Kapnak az iskolák tájékoztatót és iránymutatást a mostani tanév elején is – tette hozzá.

187 EZREN VETTÉK FEL A HARMADIK VÉDŐOLTÁST – mondta egy másik kérdésre Novák.

Nyugdíjprémium

A családokért felelős tárca nélküli miniszter kérdésre azt mondta, hogy nyugdíjprémiumot akkor fizetnek, ha a 3,5 százalékot meghaladja a gazdasági növekedés. Maximálisan 80 ezer forint lehet ennek a prémiumnak az összege – tette hozzá. Bízik benne, hogy a magas növekedés miatt minél nagyobb prémiumot tudnak majd fizetni.  

Amennyiben a gazdaság mozgástere lehetővé teszi, akkor szóba kerülhet a pedagógusok esetleges béremelése is – mondta egy másik kérdésre. A pályakezdők valóban nehezebb helyzetben vannak, mint azok, akik már hosszabb ideje vannak a tanári pályán. 

A cikk az origo.hu-n olvasható.

https://www.origo.hu/itthon/20210824-novak-katalin-tajekoztato.html

Következő
Várjuk az az újabb magyar érmeket