Bejegyzés kép
A most ismét megkötött kompromisszum Európa egységét szolgálja – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában. Értékelése szerint Orbán Viktor miniszterelnök most a magyar és az európai térfélen is rúgott egy-egy gólt. A szakember szerint az is kiderült, hogy a magyar ellenzék nem igazán érti az Európai Unió működését, és az is, hogy Magyarország jó érdekérvényesítő.

A Nézőpont Intézet vezetője felidézte, hogy Orbán Viktor már a nyáron megkötötte ezt a kompromisszumot.

Most a politikai küzdelem lezárult

– hangsúlyozta a szakember, aki kitért arra is, hogy a baloldali véleményformálók külföldön és Magyarországon is arról beszéltek az utóbbi időszakban, hogy Orbán Viktor el fogja veszíteni a küzdelmet. Mráz Ágoston Sámuel szerint az is kiderült, hogy a magyar ellenzék nem igazán érti az Európai Unió működését, és az is, hogy Magyarország jó érdekérvényesítő. A Nézőpont Intézet igazgatója megjegyezte azt is, hogy Soros György úgy nyilatkozott: Magyarország és Lengyelország nélkül kéne megállapodni a helyreállítási alapról.

Az amerikai milliárdos az EU megosztására törekedett. A mostani kompromisszum Európa egységét szolgálja

– közölte Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Intézet igazgatója szerint az Európai Parlament veszteségnek fogja elkönyvelni a történteket, újabb és újabb támadást fog indítani.

A cikk a pestisracok.hu-n olvasható.
Következő
Halálra vagyunk ítélve, ha nem követjük a magyarokat – Janez Janša a Mandinernek