Bejegyzés kép

Telefonon egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel hétfőn a legutóbbi találkozójukon kötött megállapodások végrehajtásáról, köztük gázvásárlásról, vasúti kocsik szállításáról Egyiptomba és a Szputnyik vakcina szállítási menetrendjéről.

 

Ma telefonon egyeztettünk Sergej Lavrov orosz külügyminiszter-kollégával és átbeszéltük a legutóbbi találkozónkon kötött…

Közzétette: Szijjártó Péter – 2021. március 15., hétfő

 

Szijjártó Péter hétfőn közösségi oldalán azt írta: a soron következő ütemben 480 ezer Szputnyik oltóanyag érkezik Magyarországra, az ezen felüli márciusi szállításokat pedig a következő napokban pontosítják.

Közölte: az október utáni magyar gázvásárlásról már tartanak a szakértői egyeztetések, és a magyar vasúti kocsik szállítása is megindult Egyiptomba.

A magyar miniszter február végén Alexandriában jelentette be, hogy leszállították az első vasúti kocsikat Egyiptomnak a helyi vasúttársaság mintegy egymilliárd eurós megrendeléséből, amelyre a győztes magyar-orosz konzorcium Oroszországban 624, Magyarországon pedig 676 vasúti kocsit gyárt le a következő két-három évben.

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/belfold/cikk/2021/03/15/felmillio-szputnyik-oltoanyag-erkezik-magyarorszagra

Következő
Újabb százezer adag Sinopharm oltóanyag érkezik hazánkba