Bejegyzés kép
Kövesse velünk percről-percre, hogyan küzd Somogy a koronavírus ellen!

15:35

A járvány idején is különös gondoskodással és szeretettel áll helyt Kubikné Márton Aliz, barcsi ápolónő. Mostani, és korábbi teljesítményét a Szakdolgozói Kamara elismerő oklevéllel jutalmazta.

14:15

A Liget Idősek Otthonában is megjelent a koronavírus. Több dolgozó, és a lakók több mint fele elkapta a betegséget, megkezdődött a fertőtlenítés. Az erről szóló cikkünket itt lehet elolvasni.

12:30

Elmarad a szerda estére tervezett OSE-Lions–Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnoki mérkőzés. Erről a rendező klub hivatalos internetes oldalán adott ki közleményt. Eszerint az oroszlányiak egyik NB I./A-s játékosa pozitív Covid-tesztet produkált, így az élvonalbeli csapat karanténba került. Ezért természesen a felnőtt mérkőzés elmarad. Az U20-as bajnoki találkozót a tervek szerint megrendezik.

 

12:10

Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján a Somogyi Hírlap is tett fel kérdést.

Lapinformációk szerint – szerencsére – jelentősen csökkent az egészségügyi dolgozók fertőzöttsége az elmúlt időszakban. Igaz-e ez az állítás? Minek köszönhető ez az Operatív Törzs szerint? Milyen arányú az orvosok és az ápolók fertőzöttsége jelenleg?

Az Operatív Törzs válaszában kifejtette: Valóban helytálló, hogy az egészségügyi dolgozók vannak a legjobban kitéve a fertőzés veszélyének. Ennek ellenére az összes fertőzött 2%-a egészségügyi dolgozó csupán. Mint válaszukban kifejtették, nagyon hálásak, és köszönik azt a munkát amit az egészségügyi dolgozók nap min nap végeznek. Egyben felhívták mindenki figyelmét, hogy a szabályokat továbbra is tartsuk be.

 

12:05

Marcaliban egy vásárló szeszesitalt fogyasztott helyben egy presszóban, ezért a rendőrök intézkedtek vele szemben, az üzletet pedig hét napra bezárták, tájékoztatott az Operatív Törzs.

 

12:00

Egyre több kaposvári cég vállal kiszállítást, így segítve a koronavírus elleni védekezést! A részletekről cikkünket itt tudja elolvasni!

 

11:45

Nézze velünk közösen az Operatív Törzs mai tájékoztatóját!

10:15

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő az európai vírushelyzetet elemzi nagy részletességgel közösségi oldalán.

 

 

10:00

2804 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 144 beteg Magyarországon. A részletes számadatakt és további információkat a fertőzés mértékéről itt kaphat!

 

9:30

A Somogy megyei fertőzési trendek így alakultak október 15-től:

 

9:00

A térképen is látszik, mindenhol az országban csökkent az új fertőzöttek száma, így Somogyban is.

Következő
Az anya nő, az apa férfi