Bejegyzés kép

Édesanyám nő volt a, nagyanyám és a dédnagyanyám is. Édesapám férfi, a nagyapám és a dédnagyapám is. Azt gondoltam, ez evidencia, ezt sohasem kell majd senkinek elmagyaráznom. Nagyot tévedtem.

2020-ban ott tartunk, hogy az alaptörvényben kell rögzíteni, hogy anya nő, az apa férfi. Olyan világban élünk, hogy még a legalapvetőbb dolgokat is tisztázni kell. Idáig jutottunk a nagy liberalizmusban.

A Fidesz-KDNP azonban mindig is kiállt amellett, hogy a családok és a gyermekek az elsők, ennek egyértelműsítése, az ő védelmük pedig megérdemli a legmagasabb szintű jogi garanciát.

Az ellenzék azonban ezt nem így gondolja. A törvényhozás 134 igen, 45 nem szavazattal és öt tartózkodás mellett fogadta el az alkotmány kilencedik módosítását. A számok sokat mondóak, az alaptörvény módosításáról szóló szavazáson Gyurcsány Ferencék például nem vettek részt.

Így is elfogadtuk azonban azt a törvényt, amely Magyarországon Európában is egyedülálló módon védi a családokat és a gyerekeket.

A kedden elfogadott törvénymódosítás garantálja minden gyerek számára a keresztény kultúrán alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyerek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését.

Félreértés ne essék: az alaptörvény módosítása nem arról szól, hogy meghatározzuk, hogy ki kivel bújjon ágyba. Ez magánügy. Az viszont már egyáltalán nem az, hogy melyik értékrend mellett tesszük le a voksunkat. Mi keresztény konzervatív értékrendet vallunk, nem akarunk konzumidiótákat nevelni, akik egy látszat szabadságban mindenféle keretek nélkül élik a gyökértelen hétköznapokat.

A tények és a valóság ugyanis sosem zavarta a világszerte egyre erősebb genderlobbit. Megpróbálják elhomályosítani a család és a nemek határait. Hát mi most világossá tettük, hogy hol vannak.

Olyan időket élünk, hogy nem árt nyíltan, alaptörvényi szinten is kimondani és egyértelművé tenni, hogy mit jelent a házasság, mit jelent a család.

Mi hiszünk abban, hogy általánosságban egy gyereknek a testi-lelki fejlődését az szolgálja, hogyha van édesanyja és van édesapja. Természetesen lehetnek kivételes esetek, a törvény ezért is ad lehetőséget egyedülálló szülőnek is az örökbefogadásra.

A módosítás biztosítja minden gyerek számára Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelését, és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését.

A cél az, hogy minden gyermek családban nőhessen fel. A módosításokkal a gyerekek érdekeit védjük: „Joga kell, hogy legyen egy kisfiúnak ahhoz, hogy kisfiúként, egy kislánynak pedig ahhoz, hogy lányként nőhessen fel Magyarországon.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

 

Következő
Decemberben Magyarország végezte az ötödik legtöbb tesztet az Európai Unióban