Bejegyzés kép
Egy gyermek szexuális nevelése, terelgetése, kizárólag a szülő dolga és joga, nem szabad engedni a lobbiszervezetek befolyásolási szándékának – mondta a Rádió Most Összhang című műsorában Gelencsér Attila.

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője az Országgyűlés által a közelmúltban elfogadott pedofilellenes törvényről elmondta: a szülők joggal várják el azt, hogy olyan felületeken, amelyeket gyermekeink korlátozás nélkül használnak, se pornográfia, se öncélú szexualitás, se homoszexualitás, se nemváltoztató programok ne legyenek elérhetőek.

– A törvénymódosításban azonban szó sincs a felnőttekről, az a kiskorúakat védi, ezért gyermekvédelmi törvény. Magyarországon senki sem szól bele abba, hogy a felnőttek miként élnek. Ezért a törvény nem vonatkozik a 18 év feletti felnőttek életére, szexuális szokásaira, sem az ő saját, felnőtt nyilvánosságukra. Sőt, a magyar társadalom európai kontextusban az egyéni szabadság és a tolerancia mellett leginkább elkötelezett európai népek közé tartozik – fogalmazott Gelencsér Attila.

A beszélgetésben szó volt arról is, hogy öt helyet lépett előre Magyarország a svájci Versenyképességi Központ által kiadott versenyképességi rangsorban.

– A jelentős előrelépés annak köszönhető, hogy a cél a kezdetektől az volt, hogy Magyarország ne csak a járvány gazdasági hatásait tudja eredményesen kivédeni, hanem előnnyel tudjon kijönni a válságból. Nem adóemelésekkel és elvonásokkal kezeltük a válságot, éppen ellenkezőleg: jelentős adócsökkentéseket, adóegyszerűsítéseket hajtottunk végre, növeltük a beruházások támogatását, és kiemelt figyelmet fordítottunk a munkahelyek védelmére – mondta az országgyűlési képviselő, aki a tanulmány további részletiről is szólt.

A nemzetközi befektetésekben 30 helyet javult országunk pozíciója, a foglalkoztatás és a munkaerőpiac területén hét-hét helyet tudtunk javítani. Az áprilisi adat szerint 4,4 százalékos a munkanélküliségi ráta, az eurozóna átlaga ezzel szemben 8 százalék körül van. A kormányzati hatékonyságfaktorban 7, az infrastruktúrafaktorban pedig 4 helyezést javítottunk.

Megtartotta alakuló ülését a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs. Az első döntések kapcsán elhangzott, hogy a járvány előtti évekhez hasonlóan, az idén minden korábbinál nagyobb volt az érdeklődés az Erzsébet-táborok iránt.

– Annak érdekében, hogy egyetlen gyereket se kelljen visszautasítani, félmilliárd forint többletforrást biztosítunk ezekre a táborokra, és a járvány időszaka alatt fel is újítottuk azokat – hangsúlyozta a politikus.

Több új támogatás elindult a közelmúltban, az önfoglalkoztatók egyszeri, 219 ezer forintos támogatására kimagasló az érdeklődés.

Az újraindulást megkönnyítő lehetőséggel azok a vállalkozók élhetnek, akik alkalmazott híján nem voltak jogosultak a bértámogatásokra. Így főként a kiskereskedelemben, turizmus-vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban vagy szabadidő ágazatokban tevékenykedő vállalkozók pályázhatnak, de például fodrászoknak, kozmetikusoknak, idegenvezetőknek, előadóművészeknek és autósiskolai oktatóknak biztosítunk segítséget az újrainduláshoz – ismertette a részleteket Gelencsér Attila.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

https://kaposvarmost.hu/hangtar/osszhang/gelencser-a-gyermekek-vedelme-erdekeben-szuletett-meg-a-pedofilellenes-torveny.html

Következő
Hárommilliárd felett az oltások száma