Bejegyzés kép
Az idei második negyedévtől stabil növekedési pályára állhat a magyar gazdaság, amely így rendkívül gyorsan jöhet ki a koronavírus-válságból. Idén 4, jövőre pedig 5 százalékot meghaladó ütemben bővülhet a gazdaság – mondta a Rádió Most Összhang című műsorában Gelencsér Attila.

Kaposvár és a Zselic országgyűlésiképviselője úgy fogalmazott, hogy jelentősen eltért a válságkezelés magyar módja a többi európai ország gazdasági intézkedéseitől.

– A munkahelyek megtartásának, a vállalkozások életképességének a biztosítása mellett nagyobb hangsúlyt helyeztünk a fejlesztésére, új beruházások indítására – mondta Gelencsér Attila, aki a munkabérek változásáról is szólt.

– A járvány ellenére 9,5 százalékkal nőtt az átlagkereset januárban. Tavalyhoz képest, a tíz évvel ezelőtti adatokkal összehasonlítva és uniós viszonylatban is számottevő volt a keresetek növekedése Magyarországon. A minimálbér idén januárban 167 400 forintra nőtt, miközben tíz évvel ezelőtt 73 500 forint volt. A garantált bérminimum 219 ezer forintra nőtt mára, szemben a 2010-es 89 500 forinttal – ismertette az adatokat az országgyűlési képviselő, aki a vakcinabeszerzésekről elmondta, hogy május elejére 4 millió 121 ezer vakcina lesz Magyarországon. Valamikor április végén, május elején hozzájuthat az első vakcinához, aki már regisztrált.

– A vírust csak az oltással lehet megállítani. Ezért felháborító, amit az oltásellenes baloldal művel. Továbbra is gyűjtik az aláírásokat az oltásellenes petíciójukhoz, miközben a baloldal politikusai sorra adatják be maguknak a vakcinákat. A Gyurcsány-párt és az általa vezetett baloldal folyamatosan azon dolgozik, hogy elbizonytalanítsák az embereket és tovább tartson a járvány, mert úgy gondolják, minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik. Ha a baloldalon múlt volna, akkor eddig 1 millió emberrel kevesebb kapott volna védőoltást, a Gyurcsány-párti polgármesterek pedig odáig süllyedtek, hogy elzárták a helyi emberektől az oltóanyagot– mondta Gelencsér Attila, aki a kórházak megnövekedett terhelése kapcsán arról tájékoztatott, hogy emberfeletti munka árán, de működnek a kórházak.

– A koronavírus miatt elkülönített, kijelölt ágyaknak a fele még szabad, és körülbelül kétszer annyi lélegeztetőkészülék van azonnal bevethető állapotban, ággyal együtt, mint amennyi ágyon most fekszenek. A fontos ellátásból nem kellett senkit sem kivenni, vagyis a kettős nyomást, a koronavírussal fertőzöttek és a legsúlyosabb betegek ellátását egyszerre képes megoldani az egészségügy. Köszönet ezért minden egészségügyi dolgozónak – mondta Gelencsér Attila.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

https://kaposvarmost.hu/hangtar/osszhang/gelencser-aki-regisztralt-majus-elejeig-hozzajuthat-az-elso-vakcinahoz.html

Következő
Orbán Viktor: Már négymillióan regisztráltak oltásra, de ez még mindig kevés