Bejegyzés kép
1 millió 900 ezer szülő összesen 600 milliárd forint adóvisszatérítést kap vissza februárban. A részletekről Gelencsér Attila a Rádió Mostnak adott interjújában elmondta, hogy a visszatérítés minden olyan gyermekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult.

– Az adóvisszatérítést a vállalkozók is megkapják, ha van gyermekük. Így a jogosultak körét gyarapítják az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők, az ingatlan-bérbeadók, a katás és az ekhós adózók is – ismertette a részleteket Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője.

– A családi adóvisszatérítés feltétele, hogy a magyar gazdaság növekedése az idén elérje az 5,5 százalékot. Ez a jelenlegi számításaink szerint teljesülni fog. Ha folytatjuk az újraindítást segítő intézkedéseket, akár a 7 százalékot is elérheti, sőt meghaladhatja a magyar gazdaság növekedése – mondta a politikus, aki arról is szólt, hogy a családpolitika öt pilléren áll ma.

– Az első, hogy a gyermekvállalás egy család számára anyagilag is előny legyen. Fontos, hogy a családokat saját tulajdonú lakáshoz segítsük. A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, és az egész ország működését családbaráttá kell változtatni. Emellett a jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket – fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki mindennek a hátteréről elmondta, hogy a magyar GDP 5 százalékát fordítják családtámogatásra.

– Ha nem lett volna az új, speciális magyar családpolitika, és minden maradt volna a régiben, akkor tíz év alatt 120 ezerrel kevesebb gyermek született volna. A házasságkötések száma csaknem kétszeresére növekedett 2010 óta és 41 százalékkal csökkent a művi terhességmegszakítások száma Magyarországon – ismertette az adatokat a politikus, aki az októberben induló a zöld-csok kölcsönről is beszélt, mely az otthonteremtéshez nyújt segítséget.

– A Magyar Nemzeti Bank által bejelentett, október 4-én indult, 200 milliárd forint keretösszegű Zöld Otthon Programban maximum 2,5 százalékos kamat mellett legfeljebb 70 millió forint összegig vehető fel hitel új, zöld otthonok építéséhez és vásárlásához.

Támogatják a kis-és középvállalkozókat is.

A kapacitásbővítő pályázatról megtudtuk, hogy arra mikro-, kis- és középvállalkozások 13,7 milliárd forintos keretösszeg erejéig pályázhatnak. A forrásokat azok a kkv-k igényelhetik, amelyek Magyarország kevésbé fejlett régióiban, vagyis Budapesten és Pest megyén kívül működnek.

– A támogatás azok a cégeket illeti meg, amelyek vállalják, hogy működő vagy újonnan létrehozott telephelyükön legalább 3, legfeljebb 25 dolgozóval bővítik a foglalkoztatottak létszámát augusztushoz képest. A támogatás maximum bruttó 309 ezer forint havi jövedelmet és az ahhoz kapcsolódó szociális hozzájárulási adót fedezi – mondta Gelencsér Attila.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

http://kaposvarmost.hu/hangtar/osszhang/gelencser-attila-februarban-erkezik-a-csaladi-adovisszaterites.html

Következő
Az előválasztás senkit semmire nem kötelez