Bejegyzés kép
Újabb lépéseket tesz a kormány a gazdaság újraindítása érdekében. Egyebek mellett erről is beszélt Gelencsér Attila országgyűlési képviselő a Rádió Most Összhang című műsorában.

– Hat javaslat alapvetően a beruházási versenyek megnyerésében segíti Magyarországot. Az egyik döntés a magyar építő alapanyagipar fejlesztésére vonatkozik. Az építőipari alapanyagok árai elszabadultak, és hatékonyan akarunk fellépni az árcsökkentések érdekében. A másik döntés is kifejezetten a beruházásokat ösztönzi. Újabb 100 milliárd forintos keretösszegben adunk a magyar kis-, közepes- és nagyvállaltoknak kedvezményes beruházási hitelt – fogalmazott Gelencsér Attila, aki a mikrovállalkozásoknak is jóhírrel szolgált.

– Fejlesztési beruházási hitelprogram indul kifejezetten mikrovállalkozások számára, melyben 10 éves lejáratú hitelt nyújtunk, és az ügyleti kamat mindösszesen 0,5 százalékos lesz. Ezenkívül létrejön egy termőföld-tőkealap is, ez abban segíti majd a magyar élelemiszeripar szereplőit, hogy a stabil alapanyag-ellátáshoz szükséges földterületek rendelkezésre álljanak – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Az idegenforgalmi szezonban kiemelkedően sokat használjuk a közutakat. Ezek fejlesztéséről Gelencsér Attila elmondta, hogy korábban sohasem látott nagyságrendű beruházások valósulnak meg a hazai közúthálózaton.

– Négy év múlva már minden megyei jogú városnak lesz négysávos közúti összeköttetése, és tizenegy határállomásig juthatunk el gyorsforgalmi utakon. 2025-re így tízből kilenc magyar emberre lesz igaz, hogy félórás közelségben van egy négysávos úthoz – ismertette a terveket Gelencsér Attila, aki a balatoni klímavédelmi fejlesztésekről is beszámolt.

– Pályázattal segítjük a klímavédelemmel összefüggő beruházásokat a magyar tengernél. Olyan fejlesztéseket támogatunk, melyek központi eleme a természetességre törekvő, egyszerű megoldások megjelenése, amelyek közvetlenül növelik például a terület vízmegtartó és széndioxid-elnyelő képességét.

Gelencsér Attila érintette az újabb népszavazást is, mint fogalmazott: Brüsszel az elmúlt hetekben megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt , s ezért kívánják egyértelműen megtudni, mit gondolnak a magyarok a kérdésről.

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője a legfrissebb foglalkoztatási adatokról is számot adott.

– Három évtizede nem látott szinten van a hazai foglalkoztatás. A kis híján 78 százalékos mutató lényegében a teljes foglalkoztatáshoz közeli állapotnak felel meg. A nemzetközi összehasonlító adatok alapján a 20-64 éves munkaerő-állományból Magyarországnál csak Hollandiában, Svédországban, Csehországban, Észtországban és Németországban dolgoznak többen.

Következő
Családtámogatásokról számolt be a kaposvári politikus