Bejegyzés kép

Egyre többen látják be, hogy a vírus csak vakcinával győzhető le. A felnőtt népesség 75 százaléka oltáspárti. A szám hétről hétre emelkedik. 2020 decembere óta megduplázódott azok aránya, akik tervezik beadatni maguknak a vakcinát, vagy már esetleg be is vannak oltva.

Sajnos azonban kialakult egy olyan képzet is, amikor azt gondolják az emberek, hogy a társadalom 60-70 százalékos beoltottságánál nekik már nem kell beoltatni magukat. Ez nem így van, csak egyéni védelem ad biztonságot.

A baloldali politikusok azonban ezt továbbra is tagadják. Folytatódik az oltás ellenes hangulat az ellenzék körében, a keleti vakcinák után most már az AstraZeneca-t támadják, és mindent megpróbálnak megtenni azért, hogy kevesebben jelentkezzenek az oltásra.

Valójában nincs érdemi különbség az egyes vakcinák hatékonyságában, mindegyik Magyarországon használt oltóanyag hatásos és védelmet biztosít. A magyar hatóságok vizsgálatai és a tapasztalatok alapján még hatékonyabbak a vakcinák, mint ahogy a gyártók ígérték. A beoltottak 1 százaléka betegszik csak meg, de az oltás miatt náluk is csekélyebbek a kockázatok.

Azért szaporodtak föl az oltásellenes hangok a baloldalon, mert ha gyorsan sikerül végrehajtani az oltási tervet, akkor Magyarország az elsők között lábal ki a járványból. Ez természetesen nem tetszik az ellenzéknek. Nekik annál jobb, minél rosszabb az országnak. Gyurcsányék úgy tartják, hogy sok halott esetén megbukhat a kormány 2022-ben.

Politikai hasznot akarnak húzni a vírusból, de még a gyászból is.  Úgy gondolják, szólni kéne azokhoz, akik siratják hozzátartozóikat, rokonaikat, ismerőseiket, mert 200 ezer gyászolóval már egy párt helyzetét el lehet dönteni. Ennél mélyebbre már nehéz süllyedni, a politikai haszonlesés ennél gyalázatosabb példáját keveset találni.

Nem csoda tehát, hogy a volt kormányfő népszerűtlensége töretlen, a magyarok 79 százaléka nem szeretné őt fontos politikai pozícióban látni a 2022-es választás után. Rajtunk múlik, hogy ez így legyen.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselő

Következő
Nagy bejelentésekre készül a kormány négymillió beoltottnál