Bejegyzés kép

Ember legyen a talpán, aki képes követni az ellenzék véleménymódosításait, egy kaméleon is megirigyelhetné azt a sok változást, amit időről időre produkálnak.

A baloldaltól eddig egy jó szót nem hallottunk az ársapkákról, kommunista csökevénynek, a piaci folyamatokba való beavatkozásnak nevezték, azt szajkózták, hogy a hatósági árak nem jelentenek megfelelő lépést, nem segítenek a családokon. Most pedig attól retteg a DK és az MSZP, hogy ársapkák kivezetése után éhen halnak az emberek, és most hirtelen az az árstop fenntartását követelik.

Hogy is van ez? Ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs az? Mindegy mit csinálunk, az nekik zsigerből rossz.

Nézzük azonban tényeket.

Az árstop hatékony fegyvernek bizonyult az infláció elleni küzdelemben, ám a közeljövőben már nem lesz szükség rá. A javuló inflációs kilátásokra való tekintettel nem tartjuk indokoltnak, hogy egy hónapnál hosszabb időre hosszabbítsuk meg az árstopot, augusztus elsejétől ezért kivezetjük ezt az intézkedést.

A kötelező akciók esetében viszont az eddigi 10 százalékos kedvezményt kiterjesztjük 15 százalékra. A kötelező akciózás emellett kiterjed majd azokra a termékekre is, amelyek az élelmiszerárstop hatálya alá tartoztak eddig.

A boltokat arra is kötelezzük, hogy növeljék a kötelező akciók mértékét, az addig árstopos termékeket pedig a beszerzési ár alatt kell árulniuk.

Emellett indulásra kész az online árfigyelő rendszer, valamint augusztustól hidegélelmiszert is lehet SZÉP-kártyával vásárolni és attól sem kell tartani, hogy az árstop kivezetése jelentős mértékben növelné az inflációt, jelenleg azzal kalkulálunk, hogy augusztusban már 15 százalék körüli lesz az.

Az árstop eredményesen töltötte be rendeltetését az infláció elleni küzdelemben, az infláció megtörése megtörtént, ennek egy számjegyűvé válása év végére, vagy az előtt bekövetkezhet, ezért biztonságosan, minden hátrány nélkül kivezethetjük az ársapkákat.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Az új pedagógus életpályamodell megteremti az alapját a pedagógusok további jelentős béremelésének