Bejegyzés kép

Senkinek sincs ilyen ellenzéke, mint nekünk. Bort isznak és vizet prédikálnak. Miközben a kormányellenességük célkeresztjében évek óta a stadionépítések állnak, hetente tiltakoznak a beruházások ellen, -legyen az atlétika, vagy futballstadion- stadionstop-ot hirdetnek, majd önelégült vigyorral fotózkodnak a lelátókon a Foci EB idején.

A siker haszonlesői ők, akik most, hogy jól meg a magyar futballnak, rögtön mellé állnak és politikai hasznot akarnak húzni a sportsikerekből.

Amikor azonban rajtuk múlott, magukra hagyták a sportot, az Orbán-kormány volt az, amely szinte minden sportág finanszírozását igyekezett rendbe tenni, az infrastruktúrát fejleszteni. Ez szúrta a balliberálisok szemét, -különösen a stadionépítések- még stadionstop-ot is hirdettek.

Karácsony Gergely főpolgármesterként tüntetőleg az aréna 2019-es avatására sem ment el és mostani Foci Eb-t is támadta az ellenzék.

Az elmúlt egy évtized sportberuházásainak eredményei ugyanakkor mára beértek: egyre sikeresebben szerepel a magyar fociválogatott, de más sportágakban is komoly sikereket ért el Magyarország.

A haszonleső balliberális politikusok így ma már nem követelnek stadionstop-ot, sőt ott feszítenek a focimeccseken is. Szánalmas és nevetséges ez.

A sportberuházásoknak köszönhetően lett jobb a magyar futball, ami azért is fontos, mert erősíti az emberekben a nemzeti identitást, vagyis, azt az érzést, hogy jó dolog magyarnak lenni.

Egy Budapesten rendezett hazai EB-mérkőzésnél katartikusabb és az összetartozás tudatát jobban megerősítő sportélményt nem nagyon élhetünk át.

S van itt még valami, amit az ellenzéki értelmiség nem ért. Órákkal a portugál meccs kezdete előtt tízezrek vonultak, hogy részt vegyenek egy valószínűleg vesztes meccsen, mert át akarták élni az összetartozás semmivel sem helyettesíthető élményét. Hatvanezer ember szurkolt a stadionban, százezrek különféle zónákban, és semmivel sem lett kisebb az élményünk, hogy a portugálok győztek, a franciák elleni döntetlen pedig már-már győzelmi mámor volt. Döntetlent játszottunk, gólt lőttünk a világbajnoknak! Kell ennél több, hogy úgy érezzük, jó magyarnak lenni?

Ezt hozta az új stadion és egy olyan csapat, amely már képes kivívni annak a jogát, hogy a világ legjobbjainak házigazdája legyen.

Egy biztos: az ellenzéki politikusokkal szemben a szurkolókat köszönet illeti, akik jóban-rosszban kitartottak a magyar válogatott mellett!

Hajrá magyarok!

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselő

Következő
Dömötör Csaba: A mi tervünk a jó kormányzás