Bejegyzés kép

Egyre tisztul a kép, egyre többet tudunk a baloldal guruló dollárjairól, arról, hogy miként próbálták meg külföldi pénzekkel manipulálni a tavalyi országgyűlési választásokat.

Ma már tudjuk, jóval több pénz érkezett a korábban véltnél a baloldalhoz külföldi szervezetektől.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdán nyilvánosságra hozott jelentéséből kiderül, hogy a Magyarországra érkezett külföldi pénzügyi támogatások összege meghaladja a négymilliárd forintot. Az Egyesült Államok mellett Svájcból is érkezett pénz a baloldal kampányára, amit a kampány elején elhallgattak, később több százmillióról beszéltek, majd hárommilliárd forintra derült fény.

A napokban azonban kiderült, ennél is több pénz érkezett, a jelenlegi tudásunk szerint körülbelül négymilliárd forint, s a történetnek még nincs vége, újabb és újabb dolgok derülnek ki, így várhatóan ez az összeg is emelkedni fog.

Márki-Zayék végig arról beszéltek, hogy nem a parlamenti választás kampányára, hanem kultúraváltásra gyűlt össze ez a jelentős összeg a magyar állampolgársággal rendelkező adományozóktól.

Ezzel szemben viszont mindössze tizenhárom adományozás történt, s azokról sem tudjuk, milyen nemzetiségűek az adakozók.

A végösszeg 58 százalékát Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma kapta meg, de jutott belőle bőven másoknak is, így vidékre, az én választókörzetembe is.

Ez a legdurvább nemzetbiztonsági ügy, amivel eddig találkozhattunk, egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy idegen hatalmak avatkoztak be a magyar választásokba, a nemzeti szuverenitásba és ehhez magyar baloldali pártokat, politikusokat, ngo-kat, baloldali vállalkozásokat pénzeltek, köztük a Gyurcsány-Bajnai féle DatAdat cégcsoportot.

A guruló dollárok ügye hasonlít a brüsszeli korrupciós botrányra, ott is befolyásolni szerették volna az európai politikát, csak ott arab országokról van szó, itt pedig baloldali amerikai körökről.  Itt a támogatások mögött az amerikai Demokrata Párthoz közvetlenül kapcsolható személyek állnak.

Várjuk a további fejleményeket, mert a történetnek itt még biztosan nincs vége.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Hadijátékkal emlékeztek a Don menti harcok hős kaposvári katonáira