Bejegyzés kép

Vadonatúj izzósor kerül a fenyőfára és lesz egy hatalmas fénygömb is.

Dr. Pintér Rómeó alpolgármester a Facebook-oldalán közzétett videóban több mindent is elárult az egy hét múlva kezdődő kaposvári adventi forgatagról.

Tavaly ugyan elmaradt a közös fénygyújtás, az idén egyelőre úgy néz ki, hogy

NOVEMBER 28-ÁN, ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJÁN A KAPOSVÁRIAK KÖZÖSEN ÖLTÖZTETHETIK ÜNNEPI DÍSZBE A BELVÁROST.

Sosem volt még ekkora

Kaposvár idei karácsonyfája rekordernek számít a maga 14,5 méteres magasságával, hiszen az alpolgármester szerint sosem állt még ilyen magas fenyő a város közepén. A fenyőfát egy kaposszerdahelyi család ajánlotta fel, a kivágásról és a szállításról videót is készítettünk, melyet idekattintva nézhet meg.

Hét kilométernyi fény

A karácsonyfa és a Noszlopy utcai platánfák vadonatúj izzósort is kapnak idén, mert a régiek elhasználódtak és évenkénti javításuk rendkívül költségessé vált. A fenyőn mintegy 45 ezer, a Noszlopy utcában pedig nagyjából 25 ezer pilács világít majd az ünnepek alatt. Ha az összes fényfüzért kiterítenénk, a Kossuth tértől egészen Kaposmérőig érne.

Ami eddig nem volt

Pintér Rómeó elmondta: minden évben készülnek valami újdonsággal. Idén egy 12×6 méteres korcsolyapálya épül a Kossuth tér Ady Endre utca felőli részén, nagyjából a Pajtaszínház helyén. A pálya különlegessége, hogy nem jégalapú lesz, hanem műanyag lapok segítségével imitálják a korcsolyázási élményt, így bármilyen klasszikus korcsolyával lehet majd használni. Hétköznap 14 és 19 óra, hétvégén 14 és 20 óra között lesz nyitva.

Ezen kívül felállítanak még egy öt méter átmérőjű fénygömböt is a Vármegyeházával szemben, ami egy új fotózási lehetőség lesz az ünnepi vásárban.

Címlapképünk illusztráció.

Következő
Több mint 100 ezer migránst és 1100 embercsempészt fogott el a magyar hatóság idén