Bejegyzés kép

A múlt heti uniós csúcs egyik kiemelt témája volt a migráció kérdése, Brüsszel továbbra is a bevándorlás pártján áll. A területért is felelős biztos a valóságérzékelés teljes hiányát bizonyítja – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Ylva Johansson uniós belügyi biztos nyilatkozatára reagált, mely szerint a migránsok nélkül nem sikerült volna szembeszállni a világjárvánnyal sem.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón elmondta: 2015 óta nem volt ekkora a migrációs nyomás Európán, és az afgán helyzet, továbbá a fehérorosz határ felől ez minden bizonnyal nőni fog.

Naponta átlagosan 319-en próbálnak hazánk területére bejutni, ez a szám tavaly 97 volt. Idén már majdnem 100 ezren próbáltak átjutni a magyar határon.

Európában újra elkezdődött a vita a migráció kezeléséről. „Az Európai Bizottság sajnálatos módon a migráció pártján áll” – fogalmazott Gulyás Gergely.

A miniszter kitért Ylva Johansson uniós belügyi biztos nyilatkozatára, amely Gulyás Gergely szerint „a valóságérzékelésének teljes hiányát bizonyítja.” Johansson arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány utáni helyreállítás csak akkor történhet meg, ha migránsok és migránsszervezetek is részt vesznek benne. A belügyi biztos szerint migránsok nélkül nem sikerült volna szembeszállni a világjárvánnyal sem.

Gulyás Gergely elmondta: Bár láthatóan az Európai Bizottság még nem találta meg a helyes választ, de az Európai Néppárt – amely hazánkat a déli határzár miatt sok ízben támadta – frakcióvezetője arról beszélt, hogy azokat az államokat, amelyek védik a határokat, fizikai akadályokat, falakat állítanak fel, azokat támogatni kell.

A miniszter emlékeztetett arra is, hogy

Magyarország 588 milliárd forintot költött határvédelemre, eddig ehhez az Európai Unió 7 milliárddal járult hozzá.

A magyar álláspont szerint jó lenne, ha a bizottság a migránsok oldaláról a határvédelem oldalára állna és támogatná azokat, akik fellépnek az illegális bevándorlás ellen – fejtette ki Gulyás Gergely.

Márki-Zay a migráció feltétlen támogatója

A Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: A baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter nyilatkozataiból látszik, hogy feltétlen támogatója a migrációnak.

Gulyás Gergely a baloldali jelölt azon mondatait, mely szerint a Békemenet gyűlölködés, úgy kommentálta:

„A gyűlölettel szembeni küzdelemben eredményt elérni a baloldalnak a legkönnyebb, elég, hogyha önmagukat leállítják.”

A miniszter arra kérdésre, amely szerint Márki-Zay „ellenzékváltást” hajtott volna végre, Gulyás Gergely úgy felelt, hogy Márki-Zay Péter csatlakozott ahhoz a baloldalhoz, amelyik 2002 és 2010 között kormányozta Magyarországot.

Agresszív migránsok ostromolják a határt

Korábban a hirado.hu is beszámolt arról, hogy nemcsak a határon átjutó illegális migránsok száma nő, de az érkezők agresszivitása is fokozódik. A kormány közzétett egy videót, melyből kiderül, hogy kövekkel, husángokkal, csapatosan ostromolják Magyarország határát a migránsok, létrákon próbálnak átjutni a kerítésen, és a rendőröket sem kímélik, rendszeresen megdobálják őket.

Kövekkel, husángokkal, csapatosan ostromolják Magyarország határait a migránsok

– közölte hivatalos Facebook-oldalán a magyar kormány.

Következő
Megvan a megállapodás: jövőre 260 ezer forint lesz a garantált bérminimum, kétszázezer a minimálbér