Bejegyzés kép

Az önálló vakcinabeszerzésnek köszönhetően Magyarországon lényegesen gyorsabban oltják be az embereket, mint az Európai Unióban. Jól halad az oltás Magyarországon, az EU-ban a 2. helyen állunk. Az uniós átlag fölötti a lakosságarányos átoltottság, több mint 10 százalék.

Április első hetére 2 millió 400 ezernyi beoltást érünk el, május elejére 4 millió 700 ezret, július elejére pedig már 8 millió fölé tudunk kerülni.

A brüsszeli vakcinabeszerzés folyamatosan akadozik, ezért már januárban arról döntöttünk, hogy más forrásokból is rendelünk oltóanyagokat. Elkezdtünk tárgyalni Oroszországgal, majd Kínával is, a magyar gyógyszerészeti hatóság pedig engedélyezte az orosz és a kínai vakcinát is.

Emiatt a baloldal folyamatosan támadja a magyar kormányt, miközben már több európai ország is a magyar példát követi. A baloldal az oltási kampány kezdete óta azzal riogatott, hogy veszélyes a kínai és az orosz vakcina, és folyamatosan próbálta elbizonytalanítani az embereket a készítményekkel kapcsolatban, egészen addig, amíg maguk is betegek nem lettek. Mióta Gyurcsányné is koronavírusos, már a DK is azt bizonygatja, hogy pártja kiáll az oltások mellett. Mindez azt bizonyítja, hogy a baloldali politikusok mindig csak magukra gondolnak, csak a saját egészségük a fontos.

Jól döntöttünk tehát amikor nem hallgatottunk a baloldalra, és az EU-n belül elsőként kezdtünk önálló vakcinabeszerzésbe. Ma már több európai ország követi Magyarország példáját.

A járvány jelenlegi szakaszában az a legfontosabb, hogy meg tudjuk akadályozni a súlyos lefolyású, szövődményes eseteket és a fertőzöttek kórházba kerülését. Ezt szolgálja a védőoltás. Ezért is gyorsítjuk még jobban az oltást, és kérek mindenkit, hogy akit oltásra hívnak, az éljen vele, ne halogassa azt! Az oltás életet ment!

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselő

Következő
Már minden tizedik magyar megkapta a védőoltást