Bejegyzés kép

Minden kommentár nélkül, mert a szavak magukért beszélnek.  Így beszél, így gondolkodik a baloldal miniszterelnök- jelöltje.

Márki-Zay Péter „legjobb” mondai összefűzve még borzasztóbbak, mint külön, külön. Isten óvja Magyarországot egy ilyen miniszterelnöktől!

Íme MZP aranyköpései:

„Tehát kérem szépen nincs mese, a pártok meg a civilek nem civódhatnak, össze kell fogni Gyurcsánnyal, Jobbikkal, cigányokkal, zsidókkal, mindenkivel össze kell fogni.”

„Bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak. Szó sincs arról, hogy egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon.”

„Ha engem kérdeznek, akkor én azt gondolom, hogy az őszödi beszéd az egy szembenézés volt az akkori szocialista pártnak a hibáival, tehát, ha úgy tetszik arra utal, hogy Gyurcsány Ferenc ezekkel ellentétesen, ezeket kritizálva szólalt meg.”

„Ha valaki az ígéretekre figyel, akkor szavazzon a Kétfarkú Kutya Pártra.”

„A fideszes propagandisták szellemi képességeivel van baj, ha ilyen végtelen ostobaságokat mondanak.”

„Trágyával etett, sötétben tartott gombák.”

„Az utolsó faluban is mindenkinek kinyíljon a lámpa a fejében.”

„Rájuk az idősebb generáció szavaz, amelyet megtizedelt az a Covid.”

„Annyira fogyatékosak szegény fideszes propagandisták.”

„Vidéki polgármesterek tömték fel őket buszokra.”

„Hát Soros, nem tudom, hogy akart vagy nem akart behozni, de egyet sem sikerült Magyarországra behozni. Egy nyomorult migránst sem.”

„Nagyon sok ostoba ember van, aki azt hiszi, hogy a Fidesz bevándorlásellenes.”

„Ugyanúgy, ahogy 2018-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítsák a falusi egyszerű, tudatlan embereket is arról, ki hozza be a migránsokat.”

„A legfontosabb kérdés nem maga a bevándorlás, hanem az integráció.”

„Egy kanadai típusú szereteten és elfogadáson alapuló társadalomra lenne szükség Magyarországon is, hogy legkésőbb egy generáció múlva sokkal befogadóbb legyen a társadalom, és a vegyes házasságokból született gyerekek is lelkes hazafiakká váljanak.”

„A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál’ Istennek nem ismerek senkit, akit bántottak volna.”

„Nekünk az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk, ahol ezek az emberek magyarrá válnak legkésőbb egy-két generáció múlva.”

„Közgazdászként teljesen helyénvalónak tartottam azokat az intézkedéseket, amelyeket a Bajnai-kormány bevezetett.”

„Nem olyan régen volt szerencsém Bajnai Gordonnal találkozni, életemben először. Elmondtam neki azokat a vágyaimat, ami az ő egy éves időszakát illették. Ami egyébként sok szempontból a legeredményesebb egyéves időszak volt Magyarországon.”

„Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni.

„Amikor a legnagyobb munkanélküliség fenyegetett a Covid első hullámában, nem a munkavállalóknak tettek valamit, hanem bejelentették, hogy a 13. havi nyugdíjat építik vissza. Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást?”

„Mi számunkra hosszútávon egyébként a rezsicsökkentés is fönntarthatatlan a jövőben.”

„Hát én mindenképp azt gondolom, hogy a világpiaci árakat nem lehet megállítani a határon, tehát én általában nem ennek vagyok a híve. Én annak vagyok a híve, hogy ha a gazdaság tud alkalmazkodni ezekhez az árakhoz.”

„Én abszolút nem, semmi, a benzinárban semmilyen szociális komponenst nem tartok indokoltnak.”

„Tehát ahhoz, hogy fönntarthatóvá alakítsuk a gazdaságot, ahhoz igenis érezni kell az energiaár növekedést.”

„A szomorú igazság az, hogy minden üzlet. Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet. Őszintén szólva én nyugodtabb vagyok, ha az egészségügy üzlet, minthogyha nem üzlet.”„Én meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet.”

„Nem ördögtől való gondolat bár tudom, hogy a napidíj és a vizitdíj népszavazása óta Orbánéknak tabu. Bármiféle piacosítás. Nagy hiba!”

„Vannak olyan területek, mint a járóbeteg-ellátás, ahol lehet centralizálni, de a fekvőbeteg-ellátásban igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi, vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban, vagy akár falvakban élők közelében.”

„Nincs ingyenes egészségügy, ez egy illúzió.”

„Én gazdasági kérdésekben roppant liberális vagyok, én nem feltétlenül tartom szükségesnek a minimálbért se.”

„A minimálbérnek, ha belemennénk, rengeteg hátránya van.”

„De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.”

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Hortay Olivér: Rezsicsökkentés nélkül 22 ezerről 110 ezerre emelkedne a havi rezsiszámla