Bejegyzés kép

2024 januárjától tovább bővül az otthonteremtési támogatás, Európa legnagyobb ilyen programja.

A 2010-ben végrehajtott családbarát fordulat óta minden évben bővítettük a családtámogatási intézkedések számát, és továbbra is azon dolgozunk, hogy ezek megfelelően igazodjanak az aktuális gazdasági, társadalmi viszonyokhoz.

A csok plusz egy teljesen új otthonteremtési támogatás, amely minden eddiginél nagyobb pénzügyi segítséget nyújt a gyermeket és otthont tervező házaspároknak, akár az első közös otthon megszerzéséhez, akár nagyobb lakásba költözéshez vagy bővítéshez, egy államilag támogatottkedvező, fix kamatozású hitellel.

A csok pluszra minden magyar család jogosult, ha gyermeket vállal, vagy a már meglévő gyermekük mellé további gyermeket, gyermekeket szeretne.

A hitel mértéke 15, 30 vagy akár 50 millió forint is lehet attól függően, hogy a vállalt gyermekekkel hány gyermekessé válik a család.

A konstrukcióban megszűnik a különbségtétel az új és használt ingatlanok között, mindkét esetben ugyanakkora összegben igényelhető a nagyon kedvező hitel. Csak annyi kell, hogy a hitelt az első közös otthona megszerzésére, a már meglévő otthonhoz képest nagyobb, vagy komfortosabb megvásárlására, vagy építésére, vagy az otthonuk bővítésére használják fel a családok.

Az is nagyon fontos, hogy a csok plusz az ország bármely településén igényelhető lesz, az ötezer főnél kisebb településeken akár a falusi csokkal együtt is.

2024-től tehát jön a csok plusz, arra biztatom a gyermeket és otthont tervező párokat, hogy éljenek a lehetőséggel, hiszen a jelenlegi kamatszintre tekintettel a csok plusz egy rendkívül vonzó konstrukció, ezért bízom abban, hogy nagyon sok család választja majd.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
Megvédjük a rezsicsökkentést Brüsszeltől