Bejegyzés kép

Új látnivalókkal bővülne az intézmény.

Munkacsoportot hívott életre a Szennai Skanzen mielőbbi fejlesztése érdekében Gelencsér Attila. Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője a napokban egyeztetett a csoporttal a tervezett beruházásokról.

A falumúzeum a falusi épületek sikeres újratelepítéséért 1982-ben megkapta az Európa-Nostra Díjat, s azóta uniós és hazai forrásból számos fejlesztésen ment keresztül.

Megújult többek között a csökölyi csűr, a foglalkoztató – előadó és kiállítótér, az információs rendszer. Ahhoz azonban, hogy az épületek és a kiállítások megfeleljenek a XXI. század elvárásainak, újabb fejlesztésekre van szükség.

A Szennai Skanzen fejlesztési elképzelései részben befejezik az archaikus, főleg néprajzi és népi építészeti szemléleten alapuló kiállítóterek építését, részben meghaladják azokat. A múlt értékeit, a hagyományos paraszti gazdálkodást bemutatva további attrakciókat és látnivalókat vonnának be az intézmény kínálatába, melyek a múzeumpedagógiai szolgáltatásokkal valamennyi korcsoport számára biztosítják nemcsak az élményszerzés és a szórakozás, hanem a tanulás lehetőségét is.

Mindezzel a szennai Skanzen kiléphet a helyi keretek közül, és mind a szakma, mind a nagyközönség számára hiteles kulturális erőforrásként nagy vonzerővel rendelkező kulturális értékké válhat. A beruházás jelenleg a tervezés fázisában van.
A cikk a kapos.hu-n olvasható.
Következő
Tizenegy magyar márka, amire építene az Orbán-kormány