Bejegyzés kép

A napokban új fokozatra kapcsolt az Európát fenyegető migrációs nyomás, miután illegális bevándorlók egyre nagyobb csoportja próbál bejutni a kontinensre Lengyelországon át.

Nekünk, magyaroknak pedig déjá vu érzésünk van a lengyelországi határincidenseket látva. 2015-ben épp olyan agresszívan, a határzár megrongálásával próbáltak migránsok tömegei átjutni Magyarországra, ahogyan most Lengyelországba. Magyarország akkor megálljt parancsolt az illegális bevándorlásnak, és reméljük, hogy lengyel barátainknak is sikerül.

Magyarország kiáll a lengyelek mellett, az uniónak pedig egységes közösségként kell támogatnia Lengyelországot, amelynek nemcsak saját, de az Európai Unió határait is védenie kell az illegális bevándorlás szerint.

A bevándorlás utánpótlása ugyanis végtelen. Trükkel, hazugsággal vagy sima ígéretekkel tömegeket lehet felbujtani Ázsiában és Afrikában, hogy induljanak el Európa felé. Erre hosszabb távon is fel kellene készülni, muszáj lenne védekezni.

Ehhez képest pedig az Európai Bizottság egyik szóvivője a napokban azt üzente lengyeleknek, hogy ebben a helyzetben sem sérülhetnek az uniós értékek, méltányosnak és humánusnak kell lenni a határon.

Brüsszel szerint továbbra is be kellene engedni a bevándorlókat, majd utána egyesével megvizsgálni mindenkinek a menedékkérelmét.

Brüsszelben úgy látszik soha, semmiből nem tanulnak, és nem tudnak mást mondogatni, mint hogy a nyitott kapuk politikája senkinek sem veszélyes, sőt mindenkinek jó, engedjünk csak be mindenkit bármiféle kontroll nélkül. Ez mi továbbra sem akarjuk, és megvédjük határainkat, még akkor is, ha Brüsszeltől továbbra sem kapunk erre egy árva fillért sem.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

 

 

Következő
A héten kezdődik a novemberi nyugdíjak kézbesítése – átlagosan 100 ezer forint a plusz az októberi összeghez képest