Bejegyzés kép

Ennek érdekében a jövőben elektromos buszokat vásárol majd a város. Kettőt már legyártottak, ezek a jövő év első hónapjaiban állnak forgalomba. Kaposvár 650 millió forintos támogatást kapott a közösségi közlekedés fejlesztésére.

Újabb elektromos buszokat vásárolhat a jövőben Kaposvár. A város 650 millió forintos uniós támogatást nyert el közösségi közlekedésfejlesztési stratégiájának kidolgozására. Az erről szóló szerződést csütörtökön írták alá a Városháza dísztermében.

Az eseményen Szita Károly polgármester elmondta, hogy Kaposvár mennyi mindent tett az elmúlt években azért, hogy óvja a környezetét, és tisztább legyen a levegő, hogy megőrizzék ezzel is a helyiek egészségét.

Emlékeztetett, hogy immár hat éve annak, hogy a város lecserélte a buszflottáját CNG-gázzal működő járművekre. Emellett az új buszoknak egy telephely is épült, amelynek tervezésénél már a jövőre is gondoltak, és elektromos töltőállomásokkal is felszerelték.

A városvezető ugyanis megjegyezte, hogy

2026-RA, DE LEGKÉSŐBB 2028-RA SZERETNÉK LECSERÉLNI A BORDÓ BUSZOKAT ELEKTROMOS BUSZOKRA,

hogy nullára csökkentsék a károsanyag kibocsátást a tömegközlekedésben.

A város ezt többek közt abból az európai uniós támogatásból valósíthatja meg, melynek szerződését csütörtökön írták alá. A 650 millió forintos közlekedésfejlesztési támogatás lehetővé teheti a jövőben, hogy új buszmegállók létesüljenek, új és korszerű utas-tájékoztatórendszer épüljön ki, vagy mobil-alkalmazással láthatóvá váljon, hol van szabad parkolóhely.

A csütörtöki szerződés aláíráson Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte, hogy a kormány támogatásával több mint 136 milliárd forinttal fejlődött eddig Kaposvár és térségének közlekedése.

Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselje pedig beszédében azt emelte ki, Kaposvár sokat tett és tesz a klímavédelemért, a zöldközlekedésért.

Turnai Károly, a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója azt közöle az MTI beszámolója szerint, hogy két új, Ikarus típusú elektromos buszt már legyártották Magyarországon, most zajlik a műszaki vizsgáztatásuk, és az új év első hónapjaiban állnak forgalomba. A meglévő buszpark kisebb méretű tagjaihoz hasonlóan 12 méter hosszúak, 28 ülőhellyel rendelkeznek, és 77 utast tudnak egyszerre szállítani.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

https://kaposvarmost.hu/sport/kaposvar/2021/12/16/nullara-csokkentene-a-tomegkozlekedes-karosanyag-kibocsatasat-kaposvar.html

Következő
A baloldal továbbra is támadja a minimálbér emelést