Bejegyzés kép

Szombaton érkezik meg az első szállítmány hazánkba. Vasárnap meg is kezdik az egészségügyi dolgozók oltását, a lakosság tömeges oltása pedig várhatóan 2021 első felében indulhat el.

December 26-án reggel érkezik meg Magyarországra az Európában elsőként engedélyeztetett, koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer-BioNTech vakcina – közölte a Koronavírus Sajtóközpont csütörtökön az MTI-vel.

Az első szállítmányt öt kijelölt kórházi oltóhelyre juttatják el: elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd még aznap az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, illetve a nyíregyházi és a debreceni kórházába.

A MÍNUSZ HETVEN FOKOS HŰTÉST IGÉNYLŐ VAKCINÁK SPECIÁLIS, NYOMKÖVETŐVEL ÉS HŐÉRZÉKELŐVEL ELLÁTOTT DOBOZOKBAN ÉRKEZNEK.

Az első szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek – 21 napos eltéréssel – két oltást kell beadni. Az egészségügyi dolgozók beoltása december 27-én, vasárnap kezdődik meg.

Hozzátették, hogy az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása.

Azt is megjegyezték a közleményben, hogy 2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

https://kaposvarmost.hu/hirek/orszagos-hirek/2020/12/24/nyomkovetovel-ellatott-dobozokban-erkezik-az-elso-adag-vakcina

Következő
ÍGY NÉZ KI MADÁRTÁVLATBÓL KAPOSVÁR SZENTESTE