Bejegyzés kép
Havi 20 ezer forintos többletköltséget is jelenthetne a magyar családok számára, ha a klímavédelem költségeit az emberekre és nem a klímaromboló vállalatokra terhelnék – közölte a miniszterelnök brüsszeli videós bejelentkezésében hétfő délután.

A környezet- és klímavédelem kérdéséről, illetve a migrációról lesz szó az európai uniós állam- és kormányfők hétfő-keddi tanácskozásán Brüsszelben – árulta el a videóban Orbán Viktor.

„Mi ahhoz az országcsoporthoz tartozunk, amelynek az a véleménye, hogy a klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük”

– tette hozzá a miniszterelnök, aki szerint

vannak olyanok, akik inkább az emberekkel és a családokkal fizettetnék meg azt.

A kormányfő ezzel összefüggésben hangsúlyozta, ezt a magyar kormány nem tudja elfogadni, így azt a megoldást támogatja, amely a klímát rombolókra és nem a családokra terheli a védekezés költségeit.

A miniszterelnök elmondta, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel érkezett Brüsszelbe, ahol még csak maszkban lehet közlekedni a közterületeken is. Megjegyezte, amikor a járványról fognak beszélni, „Magyarország leginkább a gratulációkat szokta fogadni”, hiszen az átoltottságot tekintve egész Európában az első, második helyen vagyunk az uniós országok között.

„A csata elején vagyunk” – zárta videóját Orbán Viktor, hozzátéve: reméli, hogy Magyarországnak végül sikerül érvényesítenie az érdekeit.

A cikk a sonline.hu-n olvasható.

https://www.sonline.hu/orszag-vilag/orban-viktor-csatara-fel-megvedjuk-a-magyar-csaladokat-video-4135861/?fbclid=IwAR1jTdJb5PxErsRssZaNnkXk3QCAXwj4wcRb8-g7VHwTOzVnlgoIqf_gcT8

Következő
Sikeres a magyar vakcinapolitika: az oltásoknak köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát