Bejegyzés kép
A gazdasági szankciókat mindenki megszenvedi egész Európában, Magyarország sem kivétel. Mi elítéljük Oroszország fegyveres támadását, elítéljük a háborút is, de azt nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a V4–brit csúcstalálkozót követően.

A V4-es miniszterelnökök és a brit miniszterelnök csúcstalálkozóját kétoldalú magyar-brit találkozók követtek Londonban. A miniszterelnök elmondta, hogy a háború témája minden más témát elsöpört.

„Az világos, hogy mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy ez a háború minél hamarabb és tárgyalásos úton lezáruljon. Mind ők, mind mi minden erőfeszítést meg fogunk tenni a következő hetekben, hogy a béke helyreálljon”

– nyilatkozta Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette, hogy a gazdasági szankciók hatásairól is egyeztettek, „ezeket mindenki megszenvedi egész Európában, Magyarország sem kivétel”.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a szankciók további kiterjesztése az energiaszektorra, az olaj- és a gázszektorra aránytalanul nagy terhet jelentene Magyarország számára.

Ezért világossá tette, hogy Magyarország elítéli Oroszország fegyveres támadását, elítéli a háborút is,

„de azt nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg”.

„Ezeket a szankciókat az olaj és a gáz területére nem szabad kiterjeszteni. Magyarországra a kőolaj és a földgáz nagy része Oroszországból érkezik, és a magyar családok 90 százaléka pedig gázzal fűt, gáz és olaj nélkül egyszerűen nem működik a magyar gazdaság” – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2022/03/08/orban-viktor-eliteljuk-a-haborut-de-nem-hagyjuk-hogy-az-arat-a-magyar-csaladokkal-fizettessek-meg

Következő
A legfontosabb, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból