Bejegyzés kép
Azon dolgozunk éjjel-nappal, hogy egy szerencsétlen európai általános helyzetből, illetve a helyzet romlásából hogyan tudunk kimaradni, illetve hogy találjunk egy olyan ösvényt, amelyen haladva Magyarországot a háború negatív következményei kevésbé sújtsák — közölte Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az orosz–ukrán háborúról beszélt, mely kapcsán kiemelte „vigyázni kell, hogy ne essünk az összeesküvés-elméleteknek a csapdájába. Egy dolog biztos: Kína nyer, Amerika nem veszít, Európa pedig szenved”. 

„Akik nagyon sok pénzt keresnek, azok az energiacégek és bizonyos üzletemberek. Itt Soros György típusú üzletemberekre kell gondolni, akik egész egyszerűen a háború fönntartása mellett érvelnek, mozgósítják a hálózatukat, az általuk fizetett újságírók, elemzők mind a háború folytatása mellett, annak az igazságossága mellett érvelnek, holott valójában a Soros György-félék nem mások, mint egyszerű háborús uszítók”

— tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök továbbá elmondta, szerinte „a háború meghosszabbítása mögötti érdekeket valahol az üzletemberek és a háborús uszítók háza táján kell keresni. Az biztos, hogy ami történik, az Európának katasztrófa, és Magyarországnak is rendkívül fájdalmas”.

„Azon dolgozunk éjjel-nappal, hogy egy szerencsétlen európai általános helyzetből, illetve a helyzet romlásából hogyan tudunk kimaradni, illetve hogy találjunk egy olyan ösvényt, amelyen haladva Magyarországot a háború negatív következményei kevésbé sújtsák”

— fogalmazott Orbán Viktor.

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/07/18/orban-viktor-europa-szenved-mi-azon-dolgozunk-hogy-magyarorszagot-a-haboru-kovetkezmenyei-kevesbe-sujtsak

Következő
Minden, amit az energia-veszélyhelyzetről tudni kell