Bejegyzés kép

Második alkalommal látogat Ferenc pápa április 28. és április 30. között Magyarországra. Olaszországon kívül Magyarország az egyetlen ország, ahová a Szentatya kétszer is ellátogat a beiktatása óta eltelt tíz év alatt.

Először 2021-ben járt nálunk, az Eucharisztikus Kongresszuson. Akkor egy világrendezvényre jött a Szentatya, az esemény zárómiséjére, melyen nyolcvanhárom országból voltak jelen képviselők, hívek, zarándokok. Most azonban hozzánk jön, csak hozzánk, miattunk, magyarokért.

Itt jártakor ugyan megígérte az újabb látogatást, de nem tudtuk, hogy pusztán udvariasságból mondja-e, vagy valóban valóra váltja azt, s ha igen, akkor mikor.

Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy ilyen hamar ismét viszont látjuk a Szentatyát, aki budapesti látogatásakor két vonatkozásban dicsérte meg a magyarokat. Az egyik az ökológiai tudatosság, amit Áder János köztársasági elnök ismertetett neki. A másik pedig a különböző keresztény felekezetek közötti összhang, amiről azt mondta:

„Megragadott, mennyire mély nálatok az ökumenizmus iránti érzék. Ez mélyen megérintett.”

Azt is nagyra értékelte a Szentatya, amikor 2019  június 1-jén Csíksomlyón több ezer magyarral találkozott egy misén. Pontosan tudta, hogy ez mit jelent.

Ferenc pápa a béke zarándokaként készül újból Magyarországra és mi nagy örömmel várjuk őt, még akkor is, ha vannak, akik nem örülnek ennek a látogatásnak. A lengyelek sérelmezik, hogy nem Ukrajnába, vagy hozzájuk látogat el a Szentatya, noha Andrzej Duda lengyel államfő is meghívta a pápát Lengyelországba is.

Mi ezzel nem foglalkozunk, csupán tiszta szívvel örülünk a pápa látogatásának, annak, hogy a szívében hordoz bennünket, magyarokat.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

 

 

Következő
„Tudásuk nélkül félkarú óriások lennénk” – Az ápolókat köszöntötték