Bejegyzés kép

Focirajongó vagyok, de minden más sportág is közel áll hozzám. Nehezen viselem, hogy nem járhatok meccsekre, de hiszem, hogy 2021-ben újra a sporté lesz a főszerep, hiszen több mint 150 hazai rendezésű nemzetközi sportesemény van tervben.

A 2020-ra tervezett közel 150 esemény kétharmadát kellett törölni, vagy elhalasztani a pandémia miatt, és ezeket idén fogják bepótolni. Olimpia biztosan lesz Tokióban, a kérdés csak az, hogy nézőkkel vagy nélkülük, és milyen protokollok mellett. Magyarország igyekszik minél több sportágban otthon adni olimpiai kvalifikációs versenynek. A birkózás, a női kézilabda és a vizes sportágak mellett szó van arról, hogy vívásban is itt selejtezzenek a legjobbak a tokiói részvételért. Nyitottak vagyunk arra, hogy a Nemzetközi Vívó Szövetség elmaradt kvalifikációs versenyeit Magyarország rendezze meg, mert ez előnyt jelentene a magyar sportolóknak

Az év idei év hazai rendezésű nagyobb nemzetközi sporteseményei közül kiemelkedő a labdarúgó Európa-bajnokság, a márciusban sorra kerülő U21-es futball Eb, valamint a 35. vizes kontinensbajnokság, amely az úszóknak is az olimpia előtti utolsó nagy megmérettetése lesz.

2010-ben azzal a céllal vágtunk neki a sportfejlesztéseknek, hogy a megörökölt és elhanyagolt létesítményrendszert olyan színvonalúra emeljük, hogy a legtöbb sportágban minden gond nélkül, magas színvonalú nemzetközi eseményeket is meg tudjunk rendezni, és ez mostanra megvalósult.

2021-ben is folytatódni fognak a sportberuházások, a sportlétesítmény fejlesztések, és várhatóan számos nagyobb, illetve kisebb beruházás fejeződik be ebben az évben. Ezek a fejlesztések egyaránt szolgálják az amatőr és élsportot, a létesítményeket ugyanis a gyerekektől kezdve a felnőtt profi sportolókig bezárólag sokan fogják használni. Az építőipari szektor gazdasági teljesítményének fenntartása az ország alapvető érdeke, amely a munkaerőpiac bővítését is magával hozza. A vidéki térségekben megvalósuló kiemelt sportcélú fejlesztések pedig a vidék sport és turisztikai ellátottságát és programkínálatát is gazdagítják.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban 2020 októberéig 72 beruházás ünnepélyes átadására került sor: 21 helyszínen új tanuszoda, 25 helyszínen új tornaterem létesült, ezen túl 20 iskola bővülhetett új tantermekkel, valamint egy óvoda újulhatott meg, továbbá megépült öt iskola is.

Összesen 215 projekt megvalósítása van tervben országszerte, mindez hazai forrásból.

Ezek mind-mind olyan fejlesztések, amelyek lefedik az amatőrtől a profi sportig és az utánpótlástól a szenior sportolókig terjedő igényeket. Egyaránt azt a célt szolgálják, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljunk.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

 

Következő
Elképesztően pozitív előrejelzést kapott a magyar gazdaság