Bejegyzés kép

A pedofilellenes törvény összes paragrafusa a gyermekek védelmét tartja szem előtt. Hiszen ők még könnyen befolyásolhatóak, az LMBT propagandát ezért nem szabad bevinni a köznevelésbe és a médiába. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint az egyik legfontosabb kérdés az, hogy jó-e, morálisan helyeselhető-e, ha ezt az egész genderőrületet egy követendő normaként reklámozzák.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban mondta az új törvénycsomagról, hogy az a gyermekeink védelméről szól. A gyerekek szexuális nevelése pedig kizárólag a szülőkre tartozik. A törvényről Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

 

A szakértő elmondta, hogy az összes paragrafust lényegében a gyermekvédelem foglalja össze: egyrészt a pedofil bűncselekmények büntetését még inkább szigorítja, másrészt a kiskorúak számára rendelkezésre álló információs források kapcsán (média, köznevelés) korlátozza a genderpropagandát, a homoszexualitás népszerűsítését. Az LMBT propaganda túllépett a tolerancián, a céljuk, hogy óvodákban, iskolákban is megismertessék a gyermekekkel a szexuális irányultságokat, szerintük a nem definíció kérdése, azt reklámozzák, hogy nem muszáj kislányként vagy kisfiúként deifiniálni magukat. Ez ellen lép fel a törvény.

De sok minden mást is korlátoz, például tilos 18 éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja. Olyan szexuális jellegű tartalmakról van szó, amelyek veszélyt jelenthetnek az egészséges fejlődésre. A cél, hogy kiskorúakhoz ne vagy csak korlátozva érjenek el ilyen jellegű tartalmak.

A felnőtt tud döntéseket hozni

A szakértő kiemelte:

a kérdés az, hogy jó-e, morálisan helyeselhető-e és társadalmilag pozitív-e, ha ezt az egész genderőrületet egy követendő normaként reklámozzák”.

Nyugat-Európában számtalan példa van erre. Az Európai Parlament az egész EU területét az LMBT és a genderszabadság zónájának nyilvánította, és szankció éri azokat, akik a genderideológiát meg merik kérdőjelezni.

Szánthó Miklós hozzátette: „nem ez a törvény, hanem a genderideológiát reklámozó szervezetek kötötték össze a gyermekek szexualizálását az LMBT témával, azáltal, hogy a gender- és a transzneműség ügyét kiskorú gyermekekkel kezdték el reklámozni, reklámarcként használva őket”.

Hangsúlyozta azt is, hogy 18 év felett semmiféle korlátozás nincs életben. Ez a jogi értelemben vett felnőtté válás kora. Ha valaki felnő, már saját maga el tudja dönteni, hogy honnan tájékozódik, és a joga is megvan hozzá. A törvény a gyermekek jogait és egészségét védi, akiknek a testi, lelki egészségére káros hatással lehetnek az ilyen tartalmak.

A 21. századi kommunikációs közegben kiemelten fontos, hogy a hozzájuk eljutó tartalmai felett szülői és jogi kontroll is lehet, hiszen ők még nem tudják elválasztani a jót és a rosszat, könnyen befolyásolhatóak” – hangsúlyozta az Alapjogokért Központ igazgatója.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

Címlapfotón: A pedofilellenes törvénycsomag ellen tartott demonstráció résztvevői a Sándor-palota előtt 2021. június 16-án. Az előző napon elfogadott pedofilellenes törvénycsomag az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmaz előírásokat: az nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/cikk/2021/06/20/szantho-miklos-ezt-a-torvenyt-a-gyermekvedelem-foglalja-ossze

Következő
Orbán Viktor: A gyerekek nevelésének jogát senki nem veheti el a szülőktől