Bejegyzés kép

Szerdán kezdődik a 13. havi nyugdíj postai kézbesítése egymillió embernek, a többi érintettnek pedig pénteken utalják a bankszámlájára.

A rendes havi nyugellátással együtt érkező 13. havi nyugdíjat az öregségi nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban – így például rokkantási ellátásban, ideiglenes özvegyi nyugdíjban – részesülők is megkapják, továbbá dupla összeg érkezik az árvaellátásból is, amellyel 56 ezer gyermek nevelését segítjük.

Ezzel a lépéssel visszaadjuk az időseknek azt az egyhavi nyugdíjat, amelyet a Gyurcsány-Bajnai-kormány elvett tőlük, és újabb 371 milliárd forinttal támogatjuk az időseket.

Ezzel is szeretnénk kifejezni megbecsülésünket az időseknek, és támogatni őket a koronavírus-járvány időszakában is. A 13. havi nyugdíj kifizetését – ahogy a tavaly novemberi nyugdíjprémiumot is – a jó gazdasági teljesítmény teszi lehetővé.

Az idősebbek jól emlékeznek arra, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején nemhogy többlettámogatásra nem számíthattak, de még elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat is, emellett pedig az egekbe emelték a rezsit, valamint bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

A baloldalnak miniszterelnök-jelöltjének nem tetszik a 13. havi nyugdíj, ahogy a rezsicsökkentés és az élelmiszerárstop sem.

Neki semmi nem tetszik, ami az idősek életét megkönnyíti.

A választások közeledtével a baloldal megint fűt-fát ígér az időseknek.

2006-ban is ezt csinálták. Gyurcsányék akkor is végig ígérgették és végig hazudták a választási kampányt, aztán kormányra kerülve jöttek a megszorítások:

Elvettek egy havi nyugdíjat az idősektől és háromszorosára emelték a gáz árat.

Az ígérgetést most is megkezdte a baloldal, de valós szándékait a miniszterelnök-jelöltjük elszólásai jól mutatják.

Ő „böszmeségnek” és „szédítésnek” nevezte a 13. havi nyugdíj visszaadását, és szerinte az államnak csak egy minimális nyugdíjat kellene fizetni.

Azt is üzente a nyugdíjasoknak, hogy az az igazi rezsicsökkentés, ha kevesebb vizet és gázt használnak, és szerinte hiba volt a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése is.

Még odáig is elment, hogy nyíltan arról beszél, hogy szerinte „jó irány”, hogy sok idős meghal a járványban, mert szerinte neki és a baloldalnak így több esélye van a hatalom megszerzésére.

Ezek a baloldal valós arca.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

 

Következő
Csaknem dupla akkora a migrációs nyomás a határon, mint tavaly ilyenkor