Bejegyzés kép
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kormányülés után jelentkezett be közösségi oldalán a Karmelita kolostorból. Elmondta, a kormányülésen az ukrajnai háborúról tartottak helyzetértékelést.

Ukrajna külügyminisztere néhány napja felhívta Ukrajna budapesti nagykövetét, hogy a magyarországi választási eredmény befolyásolásának lehetőségéről konzultáljanak. A sajtóban megjelent információ megfelel a valóságnak. Ezzel a magyar baloldal csúnyán lebukott – mutatott rá Szijjártó Péter külügyminiszter. „Lebuktak, hogy van egyeztetés, mégpedig folyamatos egyeztetés a magyar baloldal és az ukrán kormány képviselői között”.

Folyamatos az egyeztetés a magyar baloldal és az ukránok között,

ha megnyerik a választást azonnal megkezdik a fegyverszállításokat, és megszavazzák az Európába, ezen beül is Magyarországra irányuló kőolaj és földgáz szállítások szankcióját

– jelentette ki Szijjártó Péter.

„Figyelemmel követjük az ukrán elnök nemzetközi megszólalásait, amelyek egyértelműen visszaigazolják ezen tárgyalások, egyeztetések tényét. Az ukrán elnök folyamatosan támadja a magyar kormányt azért, mert úgy döntöttünk, hogy a magyar emberek biztonsága érdekében nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába és nem szavazzuk meg az energia ellátásunk biztonságát veszélyeztető szankciókat sem” – folytatta a miniszter.

Az, amit mond az ukrán elnök, azaz ő szempontjából érthető, hiszen az Ukrajna érdeke, hogy minél több európai ország szállítson fegyvereket. Ez mélyen ellentétes Magyarország érdekével. A magyar politikusoknak Magyarország érdekét kell képviselniük. Magyarország érdeke pedig egyértelműen az, hogy kimaradjunk ebből a háborúból – hívta fel újra a figyelmet Szijjártó.

Ennek érdekében meg kell akadályozni, hogy bármilyen módon belesodorjanak minket ebbe a háborúba, és meg kell akadályozni, hogy a magyar emberek veszélybe kerüljenek. „Továbbra is ki kell tartanunk azon döntésünk mellett, hogy nem fegyvereket nem szállítunk Ukrajnába, és nem támogatjuk az energiaszállításokra vonatkozó szankciókat mindaddig, amíg mi kormányzunk” – hangsúlyozta.

A helyzet tehát világos, folyamatos az egyeztetés a magyar baloldal és az ukránok között. Ha a magyar baloldal kerülne kormányra azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat, azonnal megszavaznák a kőolaj és földgáz szállításra vonatkozó szankciókat”.

Mindaddig, amíg mi kormányzunk, addig Magyarország ki fog maradni ebből a háborúból. Nem engedjük, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háborúnak az árát, nem szállítunk fegyvereket, és nem szavazzuk meg az energiaszállításokra vonatkozó szankciókat”.

Április harmadikán a magyar emberek dönthetnek. Béke és biztonság, vagy a háborúba való belesodródás dolgában – mondta Szijjártó.

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/03/30/szijjarto-peter-folyamatosan-egyeztet-a-baloldal-az-ukranokkal-ha-kormanyra-kerulnenek-azonnal-elkezdenek-a-fegyverszallitasokat

Következő
Miért szavazok Jobbikosként a Fideszre?