Bejegyzés kép

Az előválasztásnak álcázott színdarab eredményeként a legtöbb választókerületben várhatóan DK-s egyéni képviselőjelölt válik majd a kormánypártok jelöltjeinek kihívójává – fejti ki a Magyar Nemzetnek készített elemzésében Konstanczer Tamás.

A Századvég Alapítvány elemzője szerint Gyurcsány Ferenc személye megkerülhetetlen a baloldalon, és az előválasztás várhatóan legitimálni fogja azon törekvését, hogy pártja legyen a legerősebb balliberális politikai erő a Parlamentben a 2022-es választás után.

A Századvég Alapítvány elemzője szerint az előválasztási jelöltállítás alapján megfigyelhető, hogy az egyes pártok számára le vannak osztva a szerepek.

– A Momentum elsősorban a fiatalok hangján szólal meg, mert az a feladata, hogy becsatornázza a fiatal szavazókat a baloldali összefogásba. A Jobbik elnöke azokhoz a választókhoz szól, akik a harsány politikai viták kedvelői. Az MSZP a nosztalgia húrján pendül, az LMP és a Párbeszéd pedig a zöld politika híveinek szavazatáért küzd – állapítja meg Konstanczer Tamás, hozzátéve:

a Gyurcsány-szövetségben mindegyik párt rendelkezik egy előre meghatározott szólammal, amelynek összehangolt célja, hogy közös üzenetük a társadalom lehető legszélesebb rétegeihez eljusson, majd a szavazatok egy listára gyűjtésével megteremtsék a kormányváltás esélyét.

A teljes elemzést ide kattintva olvashatják el.

FOTÓ: FACEBOOK/KÉPERNYŐKÉP

A cikk a demokrata.hu-n olvasható.

https://demokrata.hu/magyarorszag/szinjatek-az-ellenzeki-elovalasztas-

Következő
A baloldal fél