Bejegyzés kép

A mosdósi kórház felújításáért lobbiztam idei utolsó parlamenti felszólalásomban.

A kórház 1892-től, -amikor Pallavicini őrgróf megépíttette- óriási utat járt be. Felnőtt tüdő-, később szívbetegeket fogadott és szanatóriumként is működött. A krónikus tüdőbetegségben szenvedő gyermekek általános iskolai oktatása gyógyúszással együtt az országban egyedül Mosdóson volt.

A felnőttosztályok elsősorban Somogy megyéből vették fel a betegeket, és idősek otthonát is kialakítottak a kastély épületében.

Az intézmény 2002. július 1-től a Magyarországi Református Egyház kezelésébe került, majd 2007. január 1-én a Kaposi Mór Megyei Kórházba integrálódott.

A mosdósi telephelyen jelenleg 7 osztályon, összesen 226 ágyon történik fekvőbeteg ellátás. Az orvosok és az ápolók szakértelme, elhivatottsága sem pótolja azonban az   ingatlanok állapotának elmaradottságát.

Azért lobbizom, hogy a fejlesztések révén a gyógyítás, a rehabilitáció és szociális ellátás is korszerűbbé váljon, egy modern, 21. századi   intézmény várja a gyógyulni vágyókat és a szociális ellátásra szoruló idős embereket Mosdóson.

Szívügyem a beruházás, amely több mint 300 ezer embert, Somogy megye egész lakosságát érinti.

A teljes parlamenti felszólalás itt található:

https://www.facebook.com/gelencsera/posts/3978383638848146

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

Következő
GELENCSÉR ATTILA: SZÍVÜGYEM A MOSDÓSI KÓRHÁZ