Bejegyzés kép

194 millió forintnyi bértámogatással 649 munkahelyet mentettek meg.

194 millió Ft bértámogatást kapott 110 vállalkozás Kaposváron és környékén. Ez a pénz 649 munkahelyet mentett meg- mondta Gelencsér Attila. Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője Facebook videójában arról is szólt, hogy a csomag országosan 35 milliárd Ft, mely 100 000 ember munkahelyét védte meg.

A bértámogatás a szállodaipar, vendéglátóipar és a szabadidős tevékenységet folytató vállalkozások számára jelent elsősorban segítséget, mivel az ő esetükben volt a legnagyobb a pandémia miatti árbevétel kiesés.

Gelencsér Attila tavaly év végén jelezte a kormány felé a kaposvári vállalkozások véleményét, mely szerint rendkívül lassan érkezik a bértámogatás. Az országgyűlési képviselő szerdán arról adott számot, hogy a bértámogatások a hét elején megérkeztek a vállalkozásokhoz.

A bevezetett gazdaságvédelmi és munkahelyvédelmi intézkedéseknek köszönhetően a magyar gazdaság az első hullám alatti visszaesést követően már újraindult, a magyar munkanélküliség pedig jóval az uniós átlag alatt van- mondta a politikus.

A cikk a kapos.hu-n olvasható.

http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2021-02-10/tobb_mint_100_vallalkozason_segitettek.html

Következő
A baloldal világéletében csak elvett a családoktól