Bejegyzés kép
A kormány támogatja a kaposvári Keleti Ipari Park bővítését, s ezzel újabb lépést tettünk Kaposvár gazdasági fejlődése érdekében – jelentette be a Rádió Mostban Gelencsér Attila.

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője elmondta, hogy a várost az autópályával összekötő R67-es út megépülése magával hozta a befektetők figyelmét. Jelentősen megnőtt a város iránt érdeklődő gazdasági szereplők száma.

A meglévő ipari parkok telítettek, a korábbi években újonnan kialakított iparterületeket lekötötték. A városhoz érkezett további megkeresések azonban szükségessé teszik újabb iparterületek kialakítását, amivel a város lehetőséget tud biztosítani a gazdasági fejlődéshez, ezen keresztül a lakosság jövedelmi szintjének növeléséhez, a város erősödéséhez – hangsúlyozta a képviselő.

A korlátozó intézkedések feloldásáról Gelencsér Attila elmondta, hogy a szakemberek mondják meg, hogy mikor, az emberek pedig, hogy miként legyen a nyitás.

Az oltási programmal új szakaszba léptünk, és ez lehetővé teszi, hogy elinduljon a párbeszéd az újraindítás lehetőségeiről. Ezért hirdettük meg az újranyitásról szóló konzultációt.

Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Fontos a kaposváriak és a zseliciek véleménye is, az, hogy minél többen mondják el, hogy mit gondolnak az újraindításról. Kérem, hogy töltsék ki a kérdőívet, hogy megtudjuk, mi az, amivel egyetértenek – mondta az országgyűlési képviselő.

Gelencsér Attila a veszélyhelyzet 90 nappal való meghosszabbítása kapcsán elmondta, hogy a legfontosabb az emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése a járvány idején.

A politikus arról is elmondta véleményét, hogy az ellenzék nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását.

– Azzal, hogy nem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nyugodtan bevallhatják a saját szavazóiknak is, hogy ha rajtuk múlna, nem lenne ágazati bértámogatás. A nem szavazatuk a hitelmoratórium, az adó- és járulékcsökkentés eltörlését, a bérleti díj elengedésének megszüntetését jelenti. Eltörölnék a háziorvosi béremeléseket, az otthonfelújítási támogatást, de megszűnne a védekezés valamennyi szabálya is. Jellemző, hogy amikor leginkább szükség lenne az összefogásra, ők megpróbálnak bizalmatlanságot kelteni az orvosokkal, virológusokkal szemben, és akadályozni a védekezést és az oltási kampányt. Minél tovább tart a járvány, minél több az áldozat, a baloldalnak annál jobb. Továbbra is politikai célra használják a járványt, amely azonban nem lehet politikai kérdés –mondta Gelencsér Attila.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

https://kaposvarmost.hu/hangtar/osszhang/tovabb-bovulhet-a-keleti-ipari-park.html

Következő
Orbán Viktor: Óvatosságra intenek a szakemberek