Bejegyzés kép

Munkacsoportot hívott életre a Szennai Skanzen mielőbbi fejlesztése érdekében Gelencsér Attila. Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője a napokban egyeztetett a csoporttal a tervezett beruházásokról.

A falumúzeum a falusi épületek sikeres újratelepítéséért 1982-ben megkapta az Európa-Nostra Díjat, s azóta uniós és hazai forrásból számos fejlesztésen ment keresztül.

Megújult többek között a csökölyi csűr, a foglalkoztató – előadó és kiállítótér, az információs rendszer.

Ahhoz, hogy az épületek és a kiállítások megfeleljenek a XXI. század elvárásainak, újabb fejlesztésekre van szükség.

– mondta Gelencsér Attila.

A Szennai Skanzen fejlesztési elképzelései részben befejezik az archaikus, főleg néprajzi és népi építészetiszemléleten alapuló kiállítóterek építését, részben meghaladják azokat. A múlt értékeit, a hagyományos paraszti gazdálkodást bemutatva további attrakciókat és látnivalókat vonnának be az intézmény kínálatába, melyek a múzeumpedagógiai szolgáltatásokkal valamennyi korcsoport számára biztosítják nemcsak az élményszerzés és a szórakozás, hanem a tanulás lehetőségét is.

Mindezzel a szennai Skanzen kiléphet a helyi keretek közül, és mind a szakma, mind a nagyközönség számára hiteles kulturális erőforrásként nagy vonzerővel rendelkező kulturális értékké válhat.

A beruházás jelenleg a tervezés fázisában van.

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

https://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2021/02/04/tovabbi-fejlesztesek-varnak-a-szennai-skanzenre.html

Következő
Több, mint húszezren kérték a vakcinát Kaposváron és a Zselicben.