Bejegyzés kép

Az új járműveket szerda délelőtt adták át a Kaposvári Közlekedési Központnál. Ezekkel még kényelmesebb lesz a közlekedés a megyénkben.

A Volánbusz számára fontos, hogy biztosítani tudják az utasoknak a biztonságos és kényelmes utazást, ezért folyamatosan frissítik a járműparkot. Somogy megyében most 4 új, Volvo 8900 típusú jármű került forgalomba, melyekkel színvonal-emelkedést tudnak eredményezni a helyközi közlekedésben. A buszok a Volánbusz kaposvári és siófoki telephelyére érkeztek meg a napokban.

A NÉGY AUTÓBUSZT 334 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKBEN SZEREZTÉK BE,

ezek 95 férőhelyesek, mindegyik alacsony belépésű és akadálymentes kialakítású. A légkondival, USB-töltőpontokkal, elektronikus utastájékoztató rendszerrel és fedélzeti kamerával felszerelt járműveket Euro 6e besorolású motor hajtja.

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Somogy megyében

AZ ÚJ AUTÓBUSZOK ÉVENTE TÖBB MINT 2 MILLIÓ UTAS SZÁMÁRA FOGJÁK A KOMFORTOSABB UTAZÁST BIZTOSÍTANI.

A Volánbusz elnök-vezérigazgatója, dr. Pafféri Zoltán elmondta, idén is folytatják a jármű-fiatalítási programot, aminek köszönhetően rövid időn belül már harmadik alkalommal tudják bejelenteni, hogy új járművek érkeznek Somogy megyébe, legutóbb novemberben bővült a flotta. Hozzátette, az elmúlt évben a megye teljes állományának a 12,5 százaléka újult meg. A szerdán átadott négy új autóbusszal együtt 2018 óta már 52 új jármű biztosítja a komfortosabb utazást a somogyi polgárok, és az idelátogatók számára.

A buszok átadásán jelen volt Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője is, aki elmondta: kifejezetten fontos, hogy a kistelepülésen élők is minőségi körülmények között tudjanak utazni, ráadásul az új, korszerűbb buszokkal már a környezetünkért is sokat tudunk tenni. Hozzátette, ha ilyen modern közösségi járművek vannak forgalomban, akkor talán egyre többen választják a környezetszennyező autók helyett a tömegközlekedést.

– Az autóbuszvezetők elmondták, hogy az új járművek mennyire megkönnyítették a munkájukat, hiszen sokkal egyszerűbb vezetni azokat, így kevésbé fáradnak el. Fontos, hogy megfelelőek legyenek a munkakörülmények, hiszen mi, utasok a kezükben vagyunk – emelte ki a képviselő.

Borhi Zsombor Kaposvár alpolgármestere úgy fogalmazott, hogy Kaposvár minden tekintetben Somogy megye központja, minden út ide vezet, így fontos a város számára, hogy az itt közlekedő buszok megfelelő állapotban legyenek, és megfelelő színvonalon tudják ellátni a feladataikat.

Kaposvár az elmúlt években sokat tett azért, hogy a tömegközlekedését fejlessze, és egy környezetbarátabb, magasabb szolgáltatási színvonalat biztosító buszparkot fejlesszen

– mondta az alpolgármester.

Hozzátette, Kaposvár pár évvel ezelőtt a teljes buszflottáját környezetbarát, sűrített földgázzal működő járművekre cserélte le, a következő hetekben pedig két elektromos meghajtású busz érkezik a városba, és további nyolcat fognak beszerezni ezek mellé a következő évben. Éppen ezért a városvezetés örült annak, hogy a Volánbusz Zrt. tovább fejleszti a járműflottáját, hiszen ezek a buszok Kaposváron is dolgozni fognak, a mi levegőnket is kímélni fogják és a nekünk nyújtott szolgáltatás színvonalát is tovább tudják majd emelni.

Witzmann Mihály országgyűlési képviselő mindehhez hozzátette, a saját körzete számára is fontos, hogy az elmúlt években több új busz is munkába állt, mert ezekkel tudják javítani a térség közlekedési infrastruktúráját.

Következő
Évek óta nem látott számban érkeznek migránsok Európába