Bejegyzés kép

Mivel megjelentek Ausztriában is az új, még fertőzőbb koronavírus-mutációk, ezért újabb szigorításokra van szükség – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnapi sajtótájékoztatóján, miután többnapos egyeztetést folytattak a járványról.

Az eddigi egy méter helyett 2 méter távolságot kell tartaniuk az embereknek. A NAGYOBB VÉDELMET ADÓ FFP2 MASZKOT KELL VISELNI JANUÁR 25-TŐL A BOLTOKBAN ÉS A TÖMEGKÖZLEKEDÉSEN, a hagyományos maszkokat nem fogadják el ezentúl. Azoknál a cégeknél, amelyeknél ez megoldható, távmunkát kell bevezetni.

Emellett meghosszabbítják az egész napos kijárási korlátozást. Február 7-ig biztosan fenntartják a korlátozásokat, azután nyithatnak ki az iskolák és a boltok, amelyek nem a mindennapi élethez szükséges termékeket árulnak. Hozzátette, februárban biztosan nem indul újra a turizmus az országban, zárva kell maradniuk a hoteleknek és az éttermeknek. Utóbbi szolgáltatások esetleges márciusi megnyitásáról egy hónap múlva döntenek.

A jelenleg engedélyezett két vakcinával a 65 éven felüliek oltása májusig tartana, ha az oxfordi vakcinát is engedélyezi az uniós hivatal és a szállítás rendben lesz, akkor március végére, április elejére végezhetnek az idősek oltásával, emelte ki Sebastian Kurz.

Dél-Tirol példáját is megemlítette, akik 10 napos nyitás után újra korlátozásokat vezettek be, ezért szerinte nem szabad átgondolatlanul nyitni.

A cikk az origo.hu-n olvasható.

https://www.origo.hu/nagyvilag/20210117-ujabb-szigoritasok-ausztriaban-a-koronavirus-uj-fertozobb-mutacioi-miatt.html

Következő
Saját hazájukban a magyarok is lehetnek már fővállalkozók