Bejegyzés kép

45 millió forintból három újabb templom újul meg Kaposváron és környékén. A Jézus Szíve-templomban nyílászárót korszerűsítenek, a mosdósi templomban belső felújítást végeznek, valamint a 90 éves kaposvári evangélikus templom felújítását is támogatjuk – jelentette be Gelencsér Attila közösségi oldalán.

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az egyházi támogatások célja az egyházi közösségek hitéleti, kulturális, oktatási, közösségépítő tevékenységeinek, az egyházi épített örökség megóvásának és megmaradásának támogatása.

A kommunista diktatúra évtizedei alatt az egyházi épületek rendkívül leromlottak, majd a sok esetben turisztikai szempontból is jelentős templomok a későbbiekben sem kapták meg a szükséges támogatásokat. 2010 óta fontos lépések történtek ezen a téren is. A szellemi és lelki megújulásában kiemelt partnerként tekintünk az egyházakra, melyek egyedülálló szolgálatukkal fontos szerepet töltenek be a társadalom életében, ezért is támogatjuk őket – mondta Gelencsér Attila.

(Kezdőkép: miserend.hu)

A cikk a kaposvarmost.hu-n olvasható.

https://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2021/03/04/gelencser-ujabb-templomok-ujulnak-meg-kaposvaron.html

 

 

Következő
Jelentős szigorításokat rendelt el a kormány